Temporada 2017-2018

Adam Martín i Carles Porta, entre les novetats de la nova temporada de +CatRàdio

Dilluns, 19 de febrer, s'actualitza l'oferta del dial digital de Catalunya Ràdio, on també destaca un nou programa destinat a mares i pares, i un espai d'arquitectura

Actualitzat

+CatRàdio es renova amb programes especialitzats sobre salut, música i arquitectura, entre d'altres temes. Una de les apostes de la nova temporada d'aquest entorn, exclusivament digital, és l'estrena de "Tor, tretze cases i tres morts", la primera radionovel·la de no ficció de Catalunya Ràdio.

L'1x1 de les novetats

1. A partir de mitjans de maig, i durant 5 setmanes, +CatRàdio oferirà als oients 25 capítols dividits en 5 blocs en què Carles Porta torna al relat de la muntanya maleïda. Porta torna a la investigació que el va fer famós i que l'ha perseguit durant tots aquests anys, incorporant-hi noves veus i elements actuals. Als principals personatges s'hi afegeixen nous protagonistes, com els reporters que aleshores van acompanyar l'escriptor en aquell apassionant i intrigant viatge per esbrinar qui va matar Sansa.

2. Adam Martín presenta els dimecres "Sans i estalvis". El programa vol ser una eina útil per millorar els hàbits saludables i per entendre la importància de l'alimentació. També reivindica el poder de l'activitat física per augmentar la nostra qualitat de vida i prevenir situacions de risc.

3. "Oxitocina", conduït per Montse Barcon i Mireia Izard cada divendres, pretén explicar moltes de les coses que ningú va dir a mares i pares abans de convertir-s'hi; de fet parla d'allò que ningú no els va ensenyar en sortir de l'hospital. Sense alliçonar, sense dogmatismes i amb bon humor, aquest és un espai que dona eines a les famílies d'avui per fer la vida una miqueta més fàcil.

4. Els dilluns arriba l'arquitectura a +CatRàdio. "Perspectiva", amb Josep Lluís Blázquez, mostra les tendències i els debats sobre l'arquitectura i l'urbanisme que es projecten al país. El programa també analitza la personalitat pròpia dels arquitectes catalans arreu del món i les eines de participació ciutadana que afavoreixen la pluralitat d'aquests debats.

5. Finalment, aviat s'estrenarà "Dies de ràdio", dirigit per Santi Carreras, que diàriament destacarà documents sonors, gràfics i vídeos de moments viscuts a l'antena de Catalunya Ràdio en els seus prop de 35 anys. El programa vol posar en valor la memòria de l'emissora, per això recupera testimonis orals i gràfics de tots aquests anys de ràdio: protagonistes, realitzadors, tècnics i professionals que han treballat i treballen a la ràdio pública catalana.

Projectes consolidats de l'oferta digital actual

Entre els programes amb més recorregut online trobem "MeteoMauri", amb Francesc Mauri, "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez, "Les mil i una nits", amb Maria de la Pau Janer, o "L'ofici d'educar", presentat per Elisabeth Pedrosa.  

La música segueix sonant a +CatRàdio amb "Sarda.net"; "T'agrada el blues?"; i "A tocar!", on es reivindica el talent dels artistes del país a través d'actuacions i converses a l'estudi de l'emissora.

A més, la graella es completa amb dos espais que ja han triomfat durant la primera temporada del dial digital de Catalunya Ràdio: "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, i "Que no falti de res", on el periodista esportiu Carles Fité i el xef Jordi Jacas mesclen futbol i bona cuina.

+CatRàdio és el laboratori on es proven nous formats radiofònics que prioritzen les temàtiques d'interès general i és també la plataforma per potenciar el talent intern i les propostes que sorgeixen dins dels mateixos equips de la ràdio.

La graella del dial digital de Catalunya Ràdio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut