À LA VILLE DE... TÒQUIO

La gasela del Barça

La medalla d'or a Tòquio de l'atleta blaugrana Yulimar Rojas suposa una sacsejada històrica al rècord fins ara immortal d'Inessa Kravets

Actualitzat
TEMA:
Jocs Olímpics

A Tòquio hi ha una gasela del Barça. S'arrapa al tartà amb una voracitat desmesurada, amb una gambada majestuosa. La gasela del Barça es diu Yulimar Rojas i és capaç de fer fàcil el més difícil: guanyar l'or olímpic i fer-ho amb rècord del món inclòs.

Quan Inessa Kravetts va deixar la plusmarca mundial de triple salt en 15 metres i 50 centímetres, Yulimar Rojas encara no havia nascut. La ucraïnesa va establir aquest registre a Götteborg, al Mundial d'atletisme que es va fer a la ciutat sueca l'estiu del 1995. Mesos després, a un ranxo familiar de Veneçuela, naixia una nena disposada a revolucionar-ho tot. Tasta-olletes com ella sola, això sí. Que si ara voleibol, que si ara handbol, que si ara llargada, que si ara el triple. Sortosament va poder canalitzar aquell inconformisme de soca-rel en allò que realment la motivava, i així es va fer gran i forta i llargueruda.

 

Sense manies, desacomplexada de tot, un dia va contactar amb Ivan Pedroso, campió olímpic i mundial de salt de llargada, a través d'un missatge enviat per les xarxes socials. El missatge era clar: "Vull que m'entrenis". I tal dit, tal fet. Ivan El Terrible, sobrenom amb el qual es coneix l'exsaltador cubà i ara entrenador, va organitzar un projecte a escala i mesura de Rojas i junts han construït un binomi guanyador. Van arribar les medalles mundials i ara ha arribat la cirereta en forma d'or i en forma de rècord. Caça major per a la gasela veneçolana que va fitxar el 2016 pel Barça, conscient de l'aparador mundial que se li obria. Aquesta medalla d'or de Tòquio suposa una sacsejada històrica al rècord fins ara immortal de Kravets que Yulimar Rojas ha relegat a la història. L'ha deixat en 15,67 i és un registre que potser costa 26 anys més a batre's si no hi torna ella mateixa, que només en té 25. Per talent i per carisma no quedarà. I nosaltres ho volem seguir veient. Llarga vida, Yulimar.

 

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut