Joris Roelofs, Xavi Torres i Joan Terol (L'Auditori)
DISSABTE, A LES 23.00

"A kind of Beethoven", del pianista Xavi Torres, al "Via Jazz Concert" de Catalunya Música

Dissabte 16 d'abril, a les 23.00, el programa "Via Jazz Concert" de Catalunya Música presenta el concert del pianista i compositor Xavi Torres titulat "A kind of Beethoven". Una proposta que el músic de jazz tarragoní va presentar dins el marc de la Temporada L'Auditori Sessions 2021-2022 per celebrar el 250è aniversari de Beethoven. Presentat per Pilar Subirà.

"A kind of Beethoven" és el resultat de l'encàrrec que L'Auditori de Barcelona va fer al pianista i compositor tarragoní Xavi Torres per celebrar el 250è aniversari de Beethoven. En col·laboració amb el clarinetista holandès Joris Roelofs i el bateria reusenc Joan Terol, Torres visita algunes de les sonates per a piano de Beethoven despullant-ne l'essència i tornant-la a vestir amb nous paràmetres, tant tímbrics com rítmics i texturals. I recuperant també l'art de la improvisació, que Beethoven havia practicat. 

Xavi Torres és un dels músics de jazz més destacats del panorama català actual. Compositor i pianista format tant en música clàssica com en jazz a l'ESMUC i al Conservatori d'Amsterdam, Torres ha estat guardonat amb premis tan prestigiosos com el Keep An Eye International Jazz Award o la Thelonious Monk Jazz Piano Competition. 

L'estrena d'"A kind of Beethoven", tot i que es va haver d'ajornar per la pandèmia, finalment es va poder sentir a la Sala Oriol Martorell de L'Auditori el 2 de desembre passat. L'equip de Catalunya Música va enregistrar el concert, que sonarà al "Via Jazz Concert" aquest dissabte, 16 d'abril, a les 23.00. 

 

Anar al contingut