40 anys de Constitució espanyola a debat, a "El matí de Catalunya Ràdio"

Albert Segura.

Albert Segura.

Dijous, 6 de desembre, la Constitució espanyola celebra el seu 40è aniversari amb molt poques modificacions des que es va aprovar, mentre que a la resta de la Unió Europea se n'han fet centenars, de reformes constitucionals: Alemanya ha modificat 60 vegades la seva Carta Magna des del 1949; França, 24 vegades des del 1958; Irlanda, 27; Bèlgica, 13; Itàlia, 12, o Àustria, amb més de 100 reformes.

Demà, a partir de les 9.00, "El matí de Catalunya Ràdio", amb Albert Segura, farà una taula de debat amb els corresponsals estrangers Graham Keeley, del britànic "The Times"; Júlia Macher, per diferents mitjans alemanys; Elise Gazengel, francesa, i Elena Marison Brandolini, de l'italià "Il Fatto Qutotidiano".

A continuació, a "Avui treballo", amb Ariadna Oltra, entrevista una paradista que comença la temporada de mercats de Nadal.

A les 10.00, el tema "El pazo de Meirás, l'altra exhumació pendent de Franco", sobre la reclamació gallega de les propietats espoliades per Franco fa 80 anys i en ple debat per l'exhumació del cos del dictador del Valle de los Caídos. Albert Segura en parlarà a la residència d'estiu de la família Franco amb Carlos Bavío, investigador; Néstor Rego, portaveu dels 19 de Meirás –a qui sol·liciten fins a 247 anys de presó per haver ocupat simbòlicament el pazo-; Abel Soto, exalcalde de Sada; Marilar Aleixandre, escriptora de la Reial Acadèmia Gallega, i Manuel Monge, sociòleg.

Després, entrevista i actuació musical de la compositora, cantant, guitarrista, gaitera i pandereteira María Xosé Silvar, Sés.

A partir de les 11.00, tertúlia política amb Roger Pi i Laura Fàbregas, a Madrid, i Silvio Falcón, a Barcelona, durant la celebració del 40è aniversari de la Constitució espanyola al Congrés dels Diputats.

A les 11.30, la "Generació 1978", amb l'actor Edu Soto, l'escriptora Llucía Ramis i el cantant Jaume Pla "Mazoni", que explicaran la seva crisi dels 40 i si són o no reformables i reflexionaran sobre els atacs a la llibertat d'expressió a l'Estat i els límits de l'humor.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de sis del matí a una del migdia.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

instagram.com/maticatradio

youtube.com/maticatradio

telegram.me/maticatradio

spotify.com/maticatradio