Josep M. Benet i Jornet assegut en un sofà
Josep M. Benet i Jornet
Aquesta nit, a TV3 i al 33

Homenatge a Benet i Jornet amb l'emissió de "L'illa del tresor", "Gerani a l'hivern" i "Desig"

Amb motiu de la mort del dramaturg, TV3 i el 33 canvien la programació prevista per aquesta nit. A TV3 s'emetrà a les 00.05 el capítol de "L'illa del tresor" en què apareixia. El 33 recupera a les 22.45 la ficció "Gerani a l'hivern", una de les seves primeres obres escrites per a televisió i, a continuació, l'obra teatral "Desig".

"L'illa del tresor" ( a les 00.05, a TV3)

L'any 1996, Josep M. Benet i Jornet visitava el programa "L'illa del tresor",  l'espai presentat per Joan Barril i Joan Ollé. Un programa que no descriu la realitat; l'emparaula. No entrevista els convidats; els desmaquilla.

"Gerani a l'hivern" (a les 22.45, al 33)

Una de les primeres obres que Josep M. Benet i Jornet va escriure per a televisió va ser "Gerani a l'hivern". Una obra explica la història de l'Amàlia, la típica "tieta" que té una noia rellogada al pis. Aquesta noia i el seu promès s'inventen un enamorat misteriós per a l'Amàlia.

"Desig" (a les 23.30, al 33)

Una de les obres teatrals més icòniques de Josep M. Benet i Jornet. A "Desig" es reuneixen quatre personatges sense nom, un dia ennuvolat, una pretesa al·lucinació, un cafè amb llet i unes quantes cerveses, dos cotxes que s'entesten a espatllar-se, quatre paraules trivials, un record absurd fora de lloc i una nit retallada pels llums d'un cotxe.

Anar al contingut