El dia que va abdicar el rei

"De peó a rei", la història de Joan Carles

El treball és un repàs de la trajectòria del rei emèrit Joan Carles I el dia que va anunciar, l'any 2014, l'abdicació en favor del seu fill Felip de Borbó

"De peó a rei" és un reportatge de 50 minuts elaborat per Jordi Muixí, dels serveis informatius de Televisió de Catalunya.

En aquest treball es fa una semblança de la figura del monarca i es ressegueix la biografia i les diferents etapes del regnat de Joan Carles, amb especial atenció a la mirada des de Catalunya respecte a la figura del monarca.

El treball de Jordi Muixí analitza els antecedents, quan l'any 1969 Franco el nomena el seu successor; l'abdicació del seu pare, Joan de Borbó i Battenberg (tercer fill d'Alfons XIII) l'any 1977; l'etapa de legitimació democràtica, amb l'arribada de la Constitució, i, finalment, la darrera etapa, en què, a causa dels casos que envolten la monarquia, ha distanciat la institució de la societat.

A "De peó a rei" hi participen l'historiador Joan B. Culla, que fa de fil conductor, i els testimonis, entre altres, de Miquel Roca, Jordi Carbonell, Narcís Serra i Joan Antoni Samaranch.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut