L'espai "Els concerts de Catalunya Música", amb el Festival Emergents Barcelona 2020

Del dilluns 13 al diumenge 19 de juliol, el programa "Els concerts de Catalunya Música" dedicarà la franja de programació de vespre, a les 20.00, al Festival Emergents 2020 de L'Auditori de Barcelona. Els comentaris aniran a càrrec d'Eulàlia Benito.

El Festival Emergents Barcelona és una de les cites clau de la temporada de L'Auditori. La seva programació aposta pel jove talent local i internacional i posa les sales al servei de les noves generacions de músics. L'edició d'enguany havia previst que es fessin un total de 20 concerts, amb 200 artistes, durant 11 dies de programació, del 7 al 17 de març. Malauradament, el festival va quedar interromput per causa de la pandèmia de la Covid-19 i no es va poder acabar. Tot i així, es van poder fer bona part dels concerts programats.

Durant tot la setmana que ve, la franja de concerts de les 8 del vespre, oferirà els 6 concerts enregistrats per Catalunya Música dins del marc del Festival Emergents Barcelona 2020, amb els comentaris d'Eulàlia Benito.

La setmana començarà dilluns, 13 de juliol, amb un concert de música de cambra: l'actuació de l'Esmé Quartet, format el 2016 per quatre joves músics coreanes. Una formació que no para de rebre premis als concursos més prestigiosos d'Europa.

Dimarts, 14 de juliol, es podrà escoltar el concert que va donar el tret de sortida del Festival Emergents, amb la Jove Capella Reial de Catalunya a les ordres de Lluís Vilamajó, que van presentar un programa de concert al voltant de la Mare de Déu, amb obres de dos dels compositors més importants del segle XVI: Tomás Luis de Victoria i Giovanni Pierluigi da Palestrina.

El dimecres 15 serà el torn del polifacètic pianista català Carles Marigó, format a l' l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i al Conservatori de Moscou. Marigó presenta un programa titulat "Ibèrics, un viatge per la música espanyola del segle XVI fins al segle XXI", que inclou obres originals de MudarraCabezónBruna i Soler, improvisacions i composicions pròpies a partir de l'obra d'Albéniz i Falla.

Dijous, 16 de juliol, reprenen el fil els concerts de cambra amb la proposta del Dudok Quartet Amsterdam, que desenvolupa una intensa activitat concertística en escenaris d'Europa i els EUA, al costat d'artistes tan prestigiosos com Philippe Jaroussky o Kaija Saariaho.

El divendres 17 de juliol, els oients de Catalunya Música tindran l'ocasió de reviure l'actuació del quartet vocal Cantoría. Aquesta, juntament amb el concert de Carles Marigó, era una de les propostes fetes per Joventuts Musicals de Catalunya i L'Auditori, que van dedicar tota una jornada a joves músics catalans o formats a Catalunya. El quartet vocal Cantoría va sorgir del Departament de Música Antiga de l'ESMUC. Sota la direcció de Jorge Losana, el quartet, especialitzat en l'Edat d'Or peninsular, ha estat seleccionat per diversos programes europeus de formació. En el seu concert a L'Auditori presenten un repertori centrat en grans noms del Renaixement.

La programació especial del Festival Emergents Barcelona 2020 a Catalunya Música clourà el diumenge 19 de juliol, a les 20.00, amb el concert de l'Aris Quartett. Format el 2009 a Frankfurt, aquest quartet de corda ha estat guardonat en importants concursos internacionals com la Joseph Joachim Chamber Music Competition o l'ARD International Music Competition.

 

Dilluns 13 de juliol, a les 20.00

Gÿorgy Ligeti: Quartet de corda n. 1 "Metamorfosis nocturnes'". Felix Mendelssohn: Quartet de corda n. 6 en fa m, op. post. 80.

Esmé Quartet.

Enregistrat per Catalunya Música el dijous 12 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(52m)

 

Dimarts 14 de juliol, a les 20.00

Claudio Monteverdi: "Salve Regina'", antífona, SV 327. Tomás Luis de Victoria: "Ave Regina Caelorum", motet a 8 veus. Giovanni Pierluigi da Palestrina: "Duo ubera tua", motet a 5 veus. Claudio Monteverdi: "O quam pulchra es", motet a 1 veu. Antonio de Cabezón: "Kyrie de Nuestra Señora sobre el canto llano de Rex Virginum". Tomás Luis de Victoria: "Jesu dulcis memòria", motet a 4 veus, "Vere languores nostros", motet a 4 veus. Giovanni Pierluigi da Palestrina: "Stabat Mater", motet a 8 veus. Claudio Monteverdi: "Crucifixus", motet a 4 veus, "Adoramus te Christe", motet a 6 veus. Francisco Correa de Arauxo: "Canto llano de la Inmaculada Concepción de la Virgen María". Claudio Monteverdi: "Pulchra es amica mea", motet a 2 veus. Giovanni Pierluigi da Palestrina: "Quam pulchri sunt", motet a 5 veus. Tomás Luis de Victoria: "Ave Maria".

Jeanne Lefort, soprano. Elionor Martínez, soprano. Dina König, contralt. Beatriz Oleaga, contralt.

Carles Blanch, tiorba i llaüt renaixentista. Marc Díaz, orgue positiu. Xavier Puertas, violone.

Jove Capella Reial de Catalunya. Dir.: Lluís Vilamajó.

Enregistrat per Catalunya Música el dissabte 7 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(56m)

 

Dimecres 15 de juliol, a les 20.00

Alonso de Mudarra: Fantasia n. 10 (versió per a piano). Antonio de Cabezón: Diferencias sobre la "Gallarda milanesa" ("Obras de música"). Pablo Bruna: Tiento de falsas. Antoni Soler: Sonata per a teclat n. 37 en Re, Sonata per a teclat n. 84 en Re. Enric Granados: "Danses espanyoles" (selecció de Carles Marigó), per a piano. Manuel de Falla: "Dansa del foc" d'"El amor brujo'", versió per a piano arr. Carles Marigó. Carles Marigó: Variacions sobre la Folia.

Carles Marigó, piano i piano preparat.

Enregistrat per Catalunya Música el dimarts 10 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(48m)

 

Dijous 16 de juliol, a les 20.00

Peter Vigh: Quartet de corda n. 1. Johannes Brahms: "Ich Schwing mein Horn ins Jammertal", arr. per a quartet de corda de David Faber, Quartet de corda n. 1 en do m, op. 51.

Dudok Quartet.

Enregistrat per Catalunya Música el dijous 12 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(50m)

 

Divendres 17 de juliol, a les 20.00

Bartomeu Cárceres: "Sus sus sus", de "La Trulla". Anònim: "Pase el agoa, ma Julieta", del "Cançoner Musical de Palau". Franco Alonso: "La Tricotea". Garcimuñóz: "Una montaña pasando", del "Cançoner Musical de Palau". Juan Vásquez: "Con qué la lavaré", del "Recull de Sonets i Villancicos". Francisco Guerrero: "Huyd huyd", de "Canciones y Villanescas Espirituales". Mateu Fletxa "El Vell": "La justa" (fragments), "Teresica hermana", del "Cançoner d'Uppsala". Anònim: "Corten espadas afilades", del "Cançoner Musical de Medinaceli". Mateu Fletxa "El Vell": "La bomba" (fragments). Diego de Fernandes: "De ser mal casada", del "Cançoner Musical de Palau".

Cantoría , quartet vocal.

Enregistrat per Catalunya Música el dimarts 10 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(38m)

 

Diumenge 19 de juliol, a les 20.00

György Kurtág: "Officium breve in memoriam Andrear Szervansky" per a quartet de corda, op. 28. Felix Mendelssohn: Quartet de corda n. 2 en la m, op. 13.

Quartet Aris.

Enregistrat per Catalunya Música el dijous 12 de març del 2020.

Sala Oriol Martorell. L'Auditori. Barcelona.

(42m)

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut