Ter Stegen fa temps que arrossega problemes al tendó rotulià
Ter Stegen en una imatge jugant amb el Barça
Barça

Ter Stegen: "La gent riu quan els dic que no tinc ni idea de futbol"

En una entrevista molt personal, el porter del Barça Marc-André ter Stegen diu que sempre intenta pensar i que cal quedar-se a casa, que ells no són una excepció

Santi PadróActualitzat
El porter alemany del FC Barcelona atén El País, a través de Skype, i accepta, amb resignació, l'aturada temporal de la seva feina. Marc-André ter Stegen explica que està del tot integrat a la seva vida a Barcelona, on el que més li agrada és el menjar, el clima i el mar.

"Som a la recta final de la temporada i és una pena que s'hagi aturat. Però, en aquest moment, el futbol no és una prioritat. Cal quedar-se a casa. Nosaltres no som una excepció."

I afegeix:

"És una circumstància que ens fa valorar molt més les coses en què podem creure, que són bàsiques, però que, al final, són també les veritablement importants."

Ter Stegen aprofita aquests dies per llegir i, sobretot, per cuinar, una de les seves grans aficions. En el confinament a casa, gaudeix molt del seu fill Ben, que només té tres mesos i que deixa sentir la seva veu durant l'entrevista.

"Es porta molt bé, només es desperta un cop a la nit. És un plaer."

El porter alemany, de 27 anys, confessa que sempre intenta pensar, i que és un maniàtic de la puntualitat, sempre s'ha d'esperar. Al llarg de la conversa deixa anar algunes reflexions interessants.

"Algunes vegades ens deixem portar per les emocions i hi ha decisions que has de prendre amb el cap. S'ha de trobar el punt intermedi entre l'emoció i la raó."

I sorprèn una mica quan explica: "La gent riu quan els dic que no tinc ni idea de futbol. A vegades em pregunten pel nom d'un jugador i no en tinc ni idea", però puntualitza: "Recordo més com es mouen al camp, com xuten o com es desmarquen que el seu nom."

Ter Stegen fa un elogi dels seguidors del Barça.

 

"L'afició del Barça valora molt més els detalls individuals. És com si tinguessin un gust diferent i, a mi, això m'encanta. M'agrada, per exemple, quan De Jong fa alguna cosa i la gent ho celebra."

 

I acaba explicant quina és la diferència, per ell, entre un davanter i un porter.

"Els davanters, quan s'ajunten, recorden els seus gols o les seves accions. Nosaltres parlem més de l'estil. De quina cosa fa un o altre per poder aprendre."

 

Aprendre, controlar les emocions, ser racional, saber valorar les coses importants. Algunes de les claus de la manera de viure del número 1 del Barça. Paraula de Ter Stegen.

ARXIVAT A:
Ter Stegen
Anar al contingut