Messi i Suárez es fan una abraçada
Messi i Suárez es fan una abraçada
Barça

Suárez i Messi, sis mesos separats... i sense saber si es retrobaran a Son Moix

Després dels dos primers partits del 2020, Suárez i Messi no han tornat a jugar junts per la lesió de l'uruguaià. Les lesions de tots dos han impedit veure la parella d'atac blaugrana més sovint que en altres temporades... i l'argentí encara és dubte per Mallorca

Jordi SunyerActualitzat

La semifinal de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita contra l'Atlètic de Madrid, el 9 de gener (2-3) va ser l'últim partit que Messi -que va marcar- i Suárez han jugat junts. Pocs dies després, l'uruguaià se sotmetia a una operació per solucionar la seva lesió al menisc extern del genoll dret.

Ha estat una temporada atípica, de fet, per al duet golejador del Barça; a principi de temporada, les respectives lesions al soli de la cama dreta (la de Suárez, a San Mamés, en la primera jornada de Lliga) van fer que no compartissin lloc a l'onze inicial fins al setè partit oficial, contra el Vila-real. I, posteriorment, les lesions musculars també els han condicionat: mai han jugat junts més de sis partits seguits. L'uruguaià va patir una altra lesió al soli, i Messi, una elongació al bíceps femoral. Unes circumstàncies inèdites en temporades recents: per posar un altre exemple, aquesta temporada han estat cinc els partits en què tots dos han vist porta, mentre que la temporada passada en van ser catorze.

La tongada final de la Lliga hauria de servir per trencar aquesta tendència, però encara no és clar que Suárez i Messi puguin sortir d'inici a Mallorca. El "9" ha rebut aquest dissabte l'alta mèdica, cinc mesos després de la seva lesió.

Luis Suárez entrenant-se al Camp Nou
Luis Suárez, en l'entrenament d'aquest dissabte al Camp Nou (FC Barcelona) (FC Barcelona)

"La tornada d'una lesió sempre costa, perquè sempre tens una mica de por, però estic gaudint del fet de tornar a entrenar amb els companys." (Luis Suárez, dijous)

 

En canvi, per tercera sessió consecutiva, Messi s'ha tornat a exercitar en solitari, encara que també ho hagi fet al Camp Nou. L'argentí, segons el club, té una contractura al quàdriceps de la cama dreta. Les sensacions que noti Messi en els primers entrenaments de la setmana que ve seran clau per determinar si viatja o no a Son Moix; ara mateix, el club no el descarta, però és dubte. Aquest dissabte també s'ha entrenat a part Semedo, en la que ha estat l'última sessió de la setmana. Diversos mitjans asseguren que el portuguès té molèsties en un genoll, però el club no ho ha volgut confirmar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut