FUTBOL

Piqué es queixa al govern espanyol pel retorn precipitat de la Lliga

El blaugrana, acompayat de Carvajal, Koke i Illarramendi, es reuneix per videoconferència amb el ministre Salvador Illa, Fernando Simón i Irene Lozano

Redacció Esport3Actualitzat

El compte enrere per a la lliga és tan imparable com precipitat. Així ho ha tornat a considerar Gerard Piqué en la trobada telemàtica d'aquest dimarts entre el govern espanyol i els representants dels quatre clubs del campionat que aquest curs han participat a la Champions. Piqué, que ha substituït Leo Messi per part blaugrana, ha insistit davant del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la idea que ja va defensar davant del president de la lliga, Javier Tebas: els equips arribaran justets de preparació i el risc de lesions serà més gran. Una opinió que han compartit la resta de futbolistes presents: tant Dani Carvajal, portaveu del Reial Madrid per delegació de Sergio Ramos, com Koke (Atlètic de Madrid) i el donostiarra Asier Illarramendi. El jugador de la Reial Societat ha cobert l'absència de Dani Parejo, del València.

Les autoritats presents (a banda d'Illa, hi eren el director d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, i la presidenta del Consell Superior d'Espots, Irene Lozano) han pres bona nota dels pensaments del jugadors i alhora els ha volgut transmetre garanties davant del retorn de la competició. Segons Illa, el protocol aprovat pel seu ministeri és "el més avançat d'Europa", tot i que ha reconegut que el risc zero no existeix en cap context. Per la seva part, Lozano ha agraït als professionals "una actitud exemplar" durant aquesta tornada a la normalitat. En opinió de la màxima representant de l'esport espanyol, la represa de la lliga d'aquí deu dies suposarà una injecció de moral per a molta gent, tant per l'entreteniment que suposarà com pel pes que té el futbol com a indústria dins de l'economia espanyola.

Els futbolistes, sempre en un to de màxima cordialitat, han traslladat la resta de neguits a les autoritats, a més d'explicar-los com és el seu nou dia a dia en el context actual de pandèmia. En resum, una reunió protocol·lària en un context cada cop més favorable perquè la pilota torni a rodar i la temporada pugui completar-se. Veurem si amb la pilota en joc no augmenten gaire les discòrdies.
ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut