Mor als 27 anys la patinadora i medallista olímpica Lara van Ruijven
Mor als 27 anys la patinadora i medallista olímpica Lara van Ruijven (EFE)
Patinatge

Mor als 27 anys la patinadora i medallista olímpica Lara van Ruijven

Van Ruijen va ingressar el 25 de juny en un hospital de Perpinyà, on es trobava concentrada al costat de la resta de la selecció holandesa, a causa de "seriosos problemes de salut"

Redacció Esport3Actualitzat

La patinadora sobre gel Lara van Ruijven, bronze en els Jocs Olímpics d'Hivern de 2018, ha mort als 27 anys en un hospital de Perpinyà, per les complicacions derivades d'una malaltia autoimmune.

Van Ruijven va ingressar el 25 de juny en un hospital de Perpinyà, on es trobava concentrada amb la resta de la selecció holandesa, a causa de "seriosos problemes de salut", va explicar la Federació Holandesa de Patinatge en un comunicat. Quatre dies després va haver d'entrar en una Unitat de Cures Intensives i se li va induir un coma.

Al centre mèdic, "una reacció autoimmune va conduir a complicacions greus. El sagnat intern, sobretot al cervell, va empitjorar ràpidament la situació", va dir la federació. Les dues operacions a què va ser sotmesa no van poder evitar la fatal notícia i Van Ruijven va morir acompanyada dels seus éssers estimats.

"És una notícia surrealista, horrible", va dir el seleccionador de Països Baixos, Jeroen Otter. "La seva pèrdua se sentirà en el món de l'esport, és un cop molt dur per al nostre equip", va afegir.

Bronze a Pyeongchang i campiona del món

L'esportista va aconseguir el bronze en els Jocs Olímpics d'Hivern de Pyeongchang 2018, en la categoria de relleu femení de 3.000 metres de patinatge de velocitat. Es va proclamar campiona del món un any més tard en la prova de 500 metres en el Mundial en Pista Curta celebrat a Sofia, a Bulgària.

Una de les seves companyes, la medallista d'or Suzanne Schulting, va expressar el seu condol des del seu compte personal de Twitter:

"Descansa en pau, estimada Lara. Un cop em vas dir, abans de l'inici del meu debut a la final del Campionat d'Europa, que tot sortiria bé. Et vaig dir el mateix fa dues setmanes, però no va funcionar. Et trobaré molt a faltar. T'estimo."

 

Anar al contingut