ESPANYOL

L'Espanyol demana l'eliminació dels descensos

Considera que en plena pandèmia no s'ha competit en igualtat i adverteix dels riscos derivats de la suspensió del Dépor-Fuenla

Oriol VidalActualitzat

L'Espanyol ha defensat l'eliminació de tots els descensos en les competicions tutelades per la Lliga. Via comunicat, el club blanc-i-blau ha argumentat que amb l'esclat de la pandèmia s'ha vulnerat la igualtat de condicions per a tots els participants. La falta de solucions per al cas del Dépor-Fuenlabrada i l'escenari d'incertesa que ha generat per al pròxim curs és el primer argument que esgrimeix l'Espanyol, al marge de dos que, considera el club, l'han afectat directament a l'hora de competir: el fet d'haver jugat sense públic a casa partits clau contra cinc rivals directes i els nombrosos casos de positius per coronavirus que van afectar el vestidor durant el març i l'abril. A parer de l'entitat periquita, tot i haver-se pogut completar el curs, "les situacions esdevingudes són irremeiablement injustes pel que fa a l'aspecte esportiu", amb "un càstig econòmic devastador" i fa que sigui "inassumible que es penalitzi doblement els més damnificats".

L'Espanyol creu que aquests condicionants i el fet que molts clubs hagin elevat la veu per la injustícia derivada del nyap a Segona Divisió legitimen l'exigència de suprimir les pèrdues de categoria, tal com ha passat en totes les competicions organitzades per l'RFEF. Al final del seu comunicat, l'Espanyol fins i tot posa sobre la taula una solució a la possible pèrdua d'ingressos que es derivés del nou escenari: "Pot compensar-se amb l'ajuda de tots amb diferents fórmules que evitarien el perjudici econòmic dels participants implicats; una de les màximes preocupacions i arguments que ha esgrimit, fins ara, la patronal."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut