Vista aèria del Camp Nou
El nou Camp Nou, una prioritat del club
Futbol

La prioritat de l'Espai Barça es diu Camp Nou

Les conseqüències de la crisi per la pandèmia i la necessitat d'ingressos extra converteixen l'estadi en una instal·lació obsoleta

Redacció Esport3Actualitzat

El Camp Nou es fa gran, gran d'edat. Aquest 2020 es compliran 63 anys de la seva fundació, i el club té clar que la seva reforma ha de ser la prioritat del projecte Espai Barça. Segons ha informat aquest divendres el programa "Tot Costa" de Catalunya Ràdio, la directiva del club considera que aixecar el nou Camp Nou és tota una urgència.

La crisi general causada pel coronavirus ha fet replantejar les prioritats. Res no serà igual a partir d'ara, i tot fa pensar que els estadis hauran de canviar molt per afrontar el futur dels espectacles futbolístics. En aquest sentit, la junta de Josep Maria Bartomeu té molts dubtes sobre l'adaptació de les estructures del Camp Nou a les noves necessitats sanitàries. Per això, té pressa per construir el nou estadi, en detriment del futur Palau Blaugrana i de tota la reforma urbanística de la zona.

Però no serà fàcil. El projecte ha de passar, segons va acordar la mateixa junta, per un nou referèndum entre els socis, que ha d'aprovar unes xifres que s'han disparat respecte a les previsions inicials. Però sense partits amb públic, aquest referèndum no té data, ni és factible que es pugui fer en un horitzó pròxim.

Un altre aspecte que empeny a la direcció del club a accelerar el procés és la necessitat d'ingressos extra procedents del que s'anomena "hospitality" (acolliment). És a dir, bàsicament del lloguer de llotges VIP i d'altres serveis especials que pugui oferir l'Estadi. Actualment, el club ingressa per aquest concepte un màxim de 15 milions d'euros per temporada, molt lluny del que poden arribar a guanyar clubs amb un estadi modern i funcional, com per exemple l'Atlètic de Madrid amb el Wanda Metropolitano.

Aquestes són les necessitats. Però el calendari juga en contra. Les obres haurien de començar l'any que ve, però això queda pendent de l'aprovació per part dels socis i d'acabar de trobar la fórmula de finançament per a un projecte que s'acosta als 900 milions d'euros. Tot això, en l'últim any de mandat de la junta de Bartomeu.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut