futbol

La lluita de les lligues europees per tornar a la competició

Les principals lligues estan decidides a reprendre la competició, però van sorgint positius de coronavirus entre els futbolistes, i això posa en qüestió el retorn. A Alemanya tenen previst arrencar dissabte que ve, però ja hi ha un equip sencer en quarantena que no podrà disputar els dos primers partits

Francesc SòriaActualitzat

Les principals lligues europees estan decidides a reprendre la competició, però van sorgint positius de coronavirus entre els futbolistes, i això posa en qüestió el retorn. 

ALEMANYA
El món del futbol té els ulls clavats en Alemanya. Dissabte vinent torna la Bundesliga, després d'una gran pausa i sense partits amistosos de preparació. Els dubtes segueixen i, fins i tot, s'incrementen. Primer van ser tres membres del Colònia que van donar positiu per coronavirus i, ahir, el Dinamo de Dresden, de la segona divisió, anunciava dos casos en la seva plantilla i enviava tot l'equip en quarantena 14 dies. Per tant, es perdran les dues primeres jornades de la represa. I mentre ells estan a casa entrenant-se sense trepitjar els terrenys de joc, els seus rivals seguiran treballant amb "normalitat".

ITÀLIA

A Itàlia, la setmana que ve es farà oficial el protocol del retorn a la competició. A partir del 18 de maig, tornarien els entrenaments en grup i, un mes més tard, els partits. Però el govern es mostra inflexible en un punt: per un positiu en un conjunt, tota la plantilla haurà de fer la quarantena. Aquesta decisió fa tremolar el màxim organisme de la Sèrie A. El nord del país ha estat saccejat per la Covid-19, i equips com el Milan han reconegut que alguns dels seus futbolistes han patit la malaltia. 

PORTUGAL

A Portugal, un país menys colpejat per la pandèmia que d'altres a Europa, també hi ha els primers contratemps. Els clubs ja s'entrenen, però el Vitória Guimaraes ha anunciat que té tres futbolistes infectats que ja estan aïllats.

ESPANYA
A la lliga espanyola, els tests d'aquesta setmana han deixat a casa diversos jugadors. Com Lodi, de l'Atlètic de Madrid; Herrera, del Granada, i Álex Remiro, de la Reial Societat. Tots positius asímptomàtics. L'Associació de Futbolistes ja ha denunciat les filtracions per fer públic el nom dels afectats. També, segons la cadena SER, el Betis tindria tres casos. La Lliga n'ha reconegut 5 en total, entre Primera i Segona Divisió.

El protocol de la Lliga de Futbol marca pautes, com aïllar els positius a casa seva, desinfectar instal·lacions o analitzar el grup de contactes dels positius, especialment dels companys que hagin tingut un contacte superior a 5 minuts amb l'afectat. Si el nombre de  positius s'incrementa, el retorn a la competició es complicaria. I la desescalada per fases provocarà greuges comparatius entre els clubs que segueixin en zones de fase 0 i altres que puguin avançar de fase.

ALTRES COMPETICIONS

Aquesta comparativa podria ser més gran a la Champions. El president de l'Olympique de Lió ha assegurat que la màxima competició europea tornarà el 7 d'agost, però els equips francesos, com el seu i el PSG, no estaran prou rodats, perquè la seva lliga s'ha cancel·lat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut