Bàsquet

La Lliga ACB aprova acabar la competició en una seu única, que podria ser Andorra

L'acord dels clubs implica els 12 primers classificats, que es dividiran en dos grups. Les semifinals i la final es jugaran a partit únic i no hi haurà descensos

RedaccióActualitzat

El full de ruta per acabar la Lliga ACB està traçat i, ara, tot queda en mans de les autoritats sanitàries. Els clubs han acordat, per unanimitat, canviar, radicalment, el sistema de competició. D'entrada, es dona per finalitzada la fase regular, tot i que encara quedaven onze jornades per disputar. Segona gran decisió: hi ha indult per als últims classificats i, per tant, no hi haurà descensos de categoria.

El camí cap al títol és inèdit en la història de l'ACB. Els dotze primers equips de la classificació, després de l'última jornada de lliga regular disputada, queden agrupats en dos grups de sis. Al grup A, hi ha el Barça, el Tenerife, el Bilbao, el Baskonia, l'Unicaja i el Joventut. Al B, el Madrid, el Saragossa, l'Andorra, el València, el Burgos i el Gran Canària. Els dos primers de cada grup jugaran les semifinals, a partit únic, i els guanyadors, la final, també a partit únic.

On es jugarà? En una seu única, encara per decidir, a porta tancada. Andorra s'ha ofert per acollir el desenllaç de la lliga. Dues dates a tenir molt en compte: el 31 de maig és el dia límit per prendre una decisió sobre si es pot jugar o no. I el 10 de juliol, data límit per acabar campionat. Si, finalment, les autoritats sanitàries no hi donen llum verda, el títol d'aquesta temporada quedarà desert.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut