Svetislav Pesic, amb Pierre Oriola durant la desfeta a la final de la Lliga ACB (EFE)
Bàsquet

Svetislav Pesic no continuarà a la banqueta del Barça la pròxima temporada

Tot i que el tècnic serbi tenia un any més de contracte, el club blaugrana ha optat per un canvi a la banqueta

Jordi RobirosaActualitzat
La derrota del Barça a la final de la Lliga ACB ha tingut conseqüències. Svetislav Pesic no continuarà dirigint l'equip blaugrana la pròxima temporada, tot i tenir un any més de contracte. El club blaugrana ha anunciat en un comunicat l'acord amb el veterà tècnic serbi per a la rescissió del contracte que unia les parts fins al 30 de juny del 2021.

En les dues etapes com a entrenador, Svetislav Pesic ha dirigit un total de 322 partits oficials amb un total de 235 victòries. El seu palmarès a la banqueta del Barça és d'una Eurolliga (2003), dues Lligues ACB (2003 i 2004), tres Copes del Rei (2003, 2018 i 2019) i dues Lligues Catalanes (2018 i 2019).

Pesic: "Marxo orgullós de la meva feina"

El tècnic serbi, de 71 anys, ha assegurat que la decisió de no continuar a la banqueta blaugrana ja estava consensuada amb el club abans del play-off final a València i ha reivindicat la feina feta.

"Abans de començar la Fase Final de l'ACB, a València, vam acordar amb el club que aquesta seria la meva última temporada com a entrenador de l'equip perquè la meva feina ja estava feta i havia arribat el moment de donar entrada a una altra persona que assumís el paper d'entren. Marxo orgullós de la meva feina, de la feina dels jugadors durant aquestes temporades i sempre estaré a disposició del Barça".

Es busca un recanvi de garanties

Molts ulls de la derrota contra el Baskonia es van dirigir a la banqueta, amb algunes decisions controvertides, com mantenir a pista Nikola Mirotic cinc minuts abans del final amb quatre faltes. O la gestió de les rotacions que van fer, per exemple, que Thomas Heurtel no estigués a pista en l'atac final que podia portar el partit a la pròrroga.
 
El projecte del bàsquet blaugrana farà d'aquesta manera un tomb després d'acabar la temporada en blanc quan s'havia reforçat la plantilla a consciència per optar a tots els títols. Entre els candidats a substituir Pesic hi ha el seu compatriota Zeljko Obradovic, que ha acabat la seva etapa al Fenerbahçe, el grec Dimitros Itoudis, que va fer campió d'Europa al CSKA de Moscou, i el lituà Sarunas Jasikevicius, segurament el favorit per una gran part de l'afició blaugrana.

 

 

 

ARXIVAT A:
ACBSvetislav Pesic
Anar al contingut