Lewis Hamilton guanya a Silverstone amb la roda punxada (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton ha estat una de les víctimes de punxades en les darreres voltes a Silverstone

La superioritat de Mercedes els permet emportar-se la victòria en una cursa que s'ha complicat notablement al final

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat el setè Gran Premi del seu país tot i haver punxat la roda davantera esquerra en l'ultima volta. Max Verstappen hauria pogut estar el vencedor si no hagués perdut temps per una aturada per canviar pneumàtics a tres voltes del final per intentar fer la volta ràpida. El pilot holandès de Red Bull ha acabat segon després d'haver retallat la diferència que li portava Hamilton fins als segons que els ha separat en l'arribada. Valtteri Bottas, que ocupava el segon lloc rere el seu company d'equip, ha punxat la mateixa roda a dues voltes del final i ha acabat fora dels punts. La tercera posició ha estat per a Charles Leclerc, mentre que Carlos Sainz, que podria haver tingut opcions de podi, ha punxat el seu pneumàtic davanter esquerre en la mateixa volta que Bottas i s'ha hagut d'aturar.

"Fins a l'última volta tot anava bé, el cotxe funcionava correctament. A les darreres voltes he aixecat el peu però al final la roda s'ha desinflat de cop. He intentat mantenir la velocitat i gràcies a Déu he pogut arribar a meta", Lewis Hamilton.

 

Els Mercedes de Hamilton i Bottas han dominat sense problemes la carrera fins als darrers moments. El pilot finlandès no ha posat cap problema al seu company d'equip, i els dos han mantingut endarrerit el teòric tercer classificat, Max Verstappen, que ha decidit fer l'aturada suplementària a box perquè tenia molt lluny el quart classificat, Charles Leclerc. A l'acabar ha reconegut que ha estat una llàstima perquè hauria pogut obtenir la primera victòria de la temporada.

Hamilton emula Emerson Fittipaldi

Ha estat la primera vegada que el guanyador entrava amb una roda punxada des que Emerson Fittipaldi ho va fer en el Gran Premi d'Espanya del 1973 que es va disputar a Montjuïc.

Lewis Hamilton ha punxat a la corba 7 de Silverstone (@F1)

 

Bona sortida de Sainz; decepció de Stroll i Vettel

La primera de les dues carreres que es disputaran a Silverstone no ha tingut massa canvis de posicions en els primers llocs. La lluita començava a partir del cinquè classificat, que ha estat Carlos Sainz després d'una gran sortida. Al final, aquesta posició ha estat per a Daniel Ricciardo, que ha superat Lando Norris i Esteban Ocon. Cursa decebedora per a Lance Stroll, que s'ha hagut de conformar amb el novè lloc davant d'un altre pilot que, com el seu Ferrari, tampoc ha tingut el seu dia, Sebastian Vettel. L'alemany ha estat l'últim a puntuar.

Carlos Sainz ha punxat la mateixa roda que Bottas i Hamilton (Reuters)

 

Hamilton continua líder del campionat amb 30 punts d'avantatge sobre Bottas, que veu com Verstappen se li apropa molt.

 

Anar al contingut