Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu
Barça

Els Mossos van visitar el Camp Nou per recollir informació sobre el Barçagate

La policia va sol·licitar informació sobre els contractes amb i3Ventures i el preu que se'n va pagar, segons una informació de La Vanguardia. Els Mossos van confirmar al club que, a part de la investigació judicial, n'hi ha una de policial paral·lela per altres denúncies

Redacció Esport3Actualitzat

Agents de la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos d'Esquadra van ser, a principis d'aquesta setmana, a les instal·lacions del Camp Nou per recollir informació sobre els contractes amb l'empresa i3Ventures. Ho desvela La Vanguardia en la seva edició d'avui i ho ha confirmat el club a TV3. Segons aquesta informació, que cita fonts judicials, la policia catalana va actuar sota mandat de la titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va admetre a tràmit la denúncia presentada per l'associació Dignitat Blaugrana. Els Mossos, però, també van informar el club que hi ha oberta una investigació policial paral·lela arran de diverses denúncies que han rebut sobre el mateix cas.

D'acord amb la informació, no és habitual que siguin els Mossos qui sol·liciti aquesta informació, ja que habitualment ho fa el mateix magistrat, però en aquest cas van ser els agents els que van requerir dades sobre les contractacions, el preu que se'n va pagar i els filtres i controls establerts pel club en operacions d'aquest tipus. El jutjat número 13 investiga, arran de la denúncia de Dignitat Blaugrana, dos delictes: administració deslleial (si es comprova que el Barça va pagar la feina d'i3Ventures molt per sobre del preu de mercat) i corrupció entre particulars (si es pot determinar que algun membre del club va percebre comissions). Amb tot, la denúncia no va dirigida contra ningú en particular i encara no hi ha cap directiu del Barça que figuri com a investigat en la causa. Segons apunta el Barça, "tota la informació que es va aportar als Mossos ja s'havia lliurat prèviament a PWC per a l'auditoria". El club lamenta que Dignitat Blaugrana s'hagi adreçat directament als tribunals abans de sol·licitar tota la informació necessària al Barça.

En aquest sentit, continua pendent de publicació l'auditoria realitzada per l'empresa Price Waterhouse Coopers, tot i que fa més de dos mesos, la filtració d'un primer esborrany, recollida pel diari Sport, apuntava que PWC confirmava el sobrecost de la contractació i la partició en diversos contractes diferents per evitar passar per la comissió de control corresponent. Segons la informació de La Vanguardia, l'auditoria descarta que el club hagi comès cap delicte en tot aquest afer. El club confia en poder comunicar els resultats de l'auditoria aquesta mateixa setmana, prèvia presentació a la junta directiva, i manifesta la seva tranquil·litat: "és rotundament fals que algun directiu hagi posat la mà a la caixa, i si hi ha hagut una mala administració en aquest afer, no ha estat amb intenció dolosa."
Anar al contingut