Bàsquet

València acollirà un play-off per decidir el campió de l'ACB

En una trobada telemàtica, els clubs han decidit reprendre la competició en una seu única amb els 12 primers equips de la classificació del 17 al 30 de juny

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dimecres s'ha decidit el futur immediat de la Lliga ACB. Finalment, els clubs han optat per reprendre la competició, i es disputarà un play-off amb els 12 primers equips i amb seu a València del 17 al 30 de juny. La candidatura de València, que compta amb el Pavelló de la Font de Sant Lluís i la ciutat esportiva de l'Alqueria del Basket com a instal·lacions, s'ha imposat a la resta de candidates, entre les quals també hi havia Andorra.

Els 12 equips participants són el Barça, l'Iberostar Tenerife, el Retabet Bilbao, el Baskonia, l'Unicaja de Màlaga i Joventut de Badalona, que estaran al Grup A i el Reial Madrid, el Casademont Saragossa, el MoraBanc Andorra, el València, el San Pablo Burgos i Herbalife Gran Canària en el Grup B. Els equips jugaran una lligueta dividits en dos grups i els dos primers de cada grup passaran a les semifinals, que es disputaran a partit únic, com també la gran final pel títol.

Dels dos representants catalans, el president de la Penya, Juanan Morales, ha valorat de forma positiva l'elecció de València com a seu d'aquest play-off final en declaracions a TV3.

"Seran dies molt interessants, amb partits molt disputats, amb partits molt xulos per als nostres aficionats. Crec que l'elecció de València com a seu ha estat una bona decisió. El seu projecte era molt bo".

 

L'ACB no ha seguit els passos de l'Eurolliga, que aquesta mateixa setmana va decidir cancel·lar la màxima competició europea per raons sanitàries. Una decisió que els jugadors del Barça van agrair per prioritzar la salut. El comunicat s'havia interpretat com una manera de pressionar també l'assemblea de l'ACB, que finalment ha apostat per reprendre el campionat.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut