FUTBOL

El VAR, decisiu en la polèmica victòria del Reial Madrid a San Mamés (0-1 de penal)

L'Athletic Club s'ha queixat de la diferent vara de mesurar les jugades de l'àrbitre del partit

Víctor PatsiActualitzat

Igualats en ocasions (poques) i intensitat (alta), la diferència entre l'Athletic de Bilbao i Reial Madrid l'ha marcat el VAR. A dues accions similars, dues maneres diferents d'impartir justícia. A l'àrea de l'Athletic, trepitjada de Dani García a Marcelo (68'). A l'àrea del Reial Madrid, trepitjada de Sergio Ramos a Raúl García (73'). En la primera acció, el VAR (Gil Manzano) indica a l'àrbitre (González González) que vagi a revisar la jugada. Decisió final, penal a favor del Madrid i gol de Ramos des dels 11 metres.

En la següent jugada, àrees canviades, vara de mesurar diferent. L'àrbitre no veu la trepitjada del capità del Reial Madrid a Raúl García i el VAR no hi intervé, amb la qual cosa l'acció no es revisa. El 0 a 1 final dona mitja Lliga al conjunt de Zidane, molest amb els que veuen un tracte de favor envers el seu equip.

Iker Muniain pensa exactament el contrari i no s'ha mossegat la llengua.

 "En una àrea ho han revisat i a l'altra no. És la tònica de les últimes jornades i ja veiem els equips beneficiats per aquestes decisions. Que cadascú tregui les seves conclusions".

La declaració postpartit més sorprenent ha arribat en boca de Sergio Ramos, admetent que havia trepitjat el rival.

 "Trepitjo una mica la bota de Raúl (García), però la jugada no és determinant. Està al darrera i no el veig. No crec que sigui penal".

 

Amb la normativa actual ha quedat esborrada la possibilitat de decretar penal en funció de la "intencionalitat", hi hagi o no la pilota pel mig.

 

 

Anar al contingut