Els jugadors del San Pablo Burgos celebren la victòria sobre el Reial Madrid de bàsquet a la fase final de l'ACB

El San Pablo Burgos guanya el Madrid i dona la gran sorpresa de la fase final de l'ACB (87-83)

Primera victòria de la història del San Pablo Burgos contra el Reial Madrid. L'equip que dirigeix Joan Peñarroya ha jugat amb una determinació i personalitat impressionants. Quan el Madrid ha volgut reaccionar ja era tard, i ha arribat la primera gran sorpresa de la fase final. En el segon partit del dia, l'Andorra ha perdut amb el Gran Canaria

Xevi BardoletActualitzat

El San Pablo Burgos, de Joan Peñarroya, envalentit per la victòria inaugural contra el Saragossa, no s'ha deixat intimidar pel Madrid. I això que els blancs han començat amb un 2 a 12 que presagiava un inici blanc com el de dijous contra el Gran Canària. Els burgalesos han jugat amb molt convenciment i tot i patir l'efecte Tavares -9 punts i 2 taps en els primers 10 minuts- han sabut trobar diferents vies d'anotació.

El Burgos guanyava de 3 al descans i ha arribat a guanyar de 10 en el tercer quart perquè ha estat el primer a trobar l'encert des de la distància, amb un recital de dos jugadors exteriors amb connexió amb el Joventut; Thaddus McFadden, ex-verd-i-negre i màxim anotador amb 18 punts, i Ferran Bassas del planter de la Penya i que sona per tornar a Badalona la pròxima temporada.

McFadden ha fet anar de corcoll la defensa blanca (ACB Photo / J. M. Casares)

Sergi Llull s'ha posat el Madrid a l'esquena per remuntar, però els castellans no s'han empetitit. Tothom ha sumat en el tram final i ha col·laborat per acabar guanyant la lluita en el rebot contra els blancs, que no és poc. Especial atenció al partit de l'aler pivot cubà Jasiel Rivero -autor de 13 punts i 6 rebots- i la veterania dels exteriors sud-americans Fitipaldo i Benite en el tram final. Dos tirs lliures de Bassas i una absurda pèrdua de Randolph han tancat una victòria que es recordarà a Burgos durant molt de temps.

No es guanya cada dia un equip com el Reial Madrid i els jugadors del San Pablo Burgos han embogit en el vestidor a l'hora de celebrar la gesta:

El Morabanc Andorra cau derrotat enfront del Gran Canària (88-104)

D'altra banda, l'Andorra segueix patint l'absència dels seus principals pivots en aquesta fase final i ha sumat la segona derrota, avui contra el Gran Canaria (88-104). I això que els d'Ibon Navarro han tornat a buidar-se per remuntar, aquesta vegada 22 punts en contra. S'han posat a 4 en l'últim quart, però el base Omar Cook -21 punts, 6/7 en triples i 10 asistències- els ha acabat matant.

El veterà Bouroussis ha aprofitat la manca de centímetres de l'Andorra (acb Photo / M. Pozo)

El València Basket doblega el Saragossa (89-71)

El conjunt amfitrió, tot i jugar en una Fonteta sense públic, s'agafa fort a la màgia de jugar a casa i continua somiant. L'equip que dirigeix Jaume Ponsarnau s'ha imposat al Saragossa i suma la segona victòria en el segon partit d'aquesta fase final de la Lliga Endesa (89-71). Un parcial de 16-0 en els últims minuts ha permès el València Basket trencar un partit equilibrat fins el moment.