El Departament de Treball ha donat llum verda a l'ERTO que ha presentat l'Espanyol i al que ha presentat el Barça
Futbol

El Departament de Treball dona llum verda a l'ERTO de l'Espanyol i al del Barça

Aquesta mesura tindrà vigència mentre duri l'estat d'alarma

Actualitzat
El Departament de Treball ha donat llum verda a l'ERTO que l'Espanyol i el Barça van presentar respectivament com a mesura per fer front econòmicament a l'aturada de les competicions esportives com a conseqüència del coronavirus.

 

El cas de l'Espanyol

L'ERTO que va presentar l'Espanyol a finals de març ha estat acceptat per part del Departament de Treball. Així doncs, aquesta mesura entra en vigor amb caràcter retroactiu des que es va tramitar i tindrà vigència mentre duri l'estat d'alarma.

El club blanc-i-blau va ser dels primers equips de la Lliga espanyola que va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per força major. Aquesta mesura afecta el primer equip, però també el femení, l'Espanyol B i els juvenils A i B i consisteix en una reducció salarial del 70%.

El club, en el moment que va fer oficial la presentació de l'ERTO, va destacar que els jugadors es van mostrar comprensius davant la situació excepcional provocada per la pandèmia. Paral·lelament, la direcció esportiva i la direcció general van acordar també una rebaixa salarial en la línia dels afectats per l'ERTO.

 

El cas del Barça

El FC Barcelona va presentar a començaments d'abril el primer dels dos expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), que no afecta els futbolistes del primer equip. En aquest cas, afectava tots els esportistes professionals de l'entitat menys la primera plantilla de futbol, amb la qual la directiva va arribar a un acord posteriorment.
 
Els futbolistes, a més d'acceptar rebaixar-se el sou en un 70% com la resta d'esportistes professionals del Barça, van anunciar que farien una aportació extra perquè els empleats del club poguessin cobrar el 100% del seu salari mentre duri l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus.

En el cas del segon ERTO, el de la resta de treballadors del club, encara s'està negociant amb el Comitè d'Empresa.

Anar al contingut