Barça

El Barça valora reduir els salaris dels jugadors en aquest període d'emergència

La setmana vinent es decidirà si s'aplica un ERTO

Jordi GrauActualitzat

Ni en l'escenari de futur immediat més optimista ja és evident que el Barça no podrà complir les expectatives econòmiques plantejades a principis del present exercici. Com qualsevol altra empresa, el club blaugrana tampoc és aliè a l'aturada econòmica que està provocant la pandèmia del coronavirus.

L'aturada de l'activitat normal de l'entitat ha generat una davallada radical dels ingressos que posa en perill l'economia del club. Sense ingressos de televisió garantits, sense vendre entrades, amb botigues de merchandising tancades,¡ i el museu tancat, els ingressos han quedat gairebé bloquejats, serà impossible arribar a la xifra prevista de 1.000 milions i arriba l'hora de limitar tant com sigui possible les despeses.

Aquest divendres, en la junta directiva, ja s'ha parlat obertament de la necessitat d'aplicar un ERTO, Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació, que haurà de ser ratificat per la comissió delegada que es farà la setmana vinent.

Tenint en compte que la despesa més important és, de llarg, la massa salarial, especialment del primer equip de futbol, el club haurà d'aplicar reduccions als sous dels futbolistes en aquest període d'emergència.

Dilluns hi ha reunió de la Lliga, la UEFA i l'Associació de Clubs Europeus, d'on poden sortir decisions importants de caràcter global, però el Barça no pensa posar en perill la seva economia i prendrà les decicions oportunes que garanteixin l'estabilitat de l'entitat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut