BARÇA

El Barça no descarta partits amb públic aquesta temporada

El club treballa en un protocol anomenat "Espai net i segur" per garantir la seguretat en la tornada dels aficionats i confia que la Champions pugui tornar amb públic a les grades

Francesc LatorreActualitzat

Les gairebé 100.000 localitats del Camp Nou, l'esplanada de l'estadi, el museu, la botiga... Tot el que és territori Barça forma part del document "Espai net i segur", protocol que el club està elaborant per quan els aficionats puguin anar accedint a aquestes zones tancades durant la pandèmia. Un projecte que té el directiu i doctor Joan Bladé al capdavant.
Està previst que el museu i la botiga reobrin dilluns que ve, però l'estadi ja és una altra cosa. Serà sempre atenent el que dictin les autoritats sanitàries, però el Barça vol tenir-ho tot a punt quan hi hagi llum verda per al retorn del públic. I des del club no es descarta que aquest permís pugui arribar aquesta mateixa temporada.

Si bé es dona per fet que la lliga s'acabarà sense aficionats, no es perd l'esperança de cara a l'agost, quan està previst el retorn de la Champions. Si la UEFA no estableix una seu única i la tornada contra el Nàpols dels vuitens es juga al Camp Nou, podria ser ja amb aficionats a les grades. Fa uns dies, la presidenta del Consell Superior d'Esports, Irene Lozano, ja apuntava la teoria dels percentatges i explicava que si l'evolució de la pandèmia era positiva, s'estudiaria el retorn del públic de manera progressiva. El Barça considera que les dimensions de l'estadi permetrien complir i respectar les distàncies de seguretat necessàries per donar cabuda al percentatge de públic que establís el govern espanyol.

Està previst que, el 17 de juny, la UEFA comuniqui el format i les dates definitives de la Lliga de Campions. Sobre la taula, la possibilitat que les eliminatòries es juguin amb el format tradicional d'anada i tornada, però també la possibilitat d'una seu única i eliminatòries també a un sol partit.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut