El FC Barcelona d'handbol ha decidit deixar la Lliga Asobal
Handbol

El Barça trenca amb l'ASOBAL, però seguirà disputant totes les competicions que organitzi

Juntament amb el Ciutat de Logronyo, el club blaugrana ha decidit deixar l'associació, després de demanar la dimissió del seu president, Adolfo Aragonés, el passat mes de maig

Redacció Esport3Actualitzat

El FC Barcelona ha decidit deixar de ser membre de l'Associació de Clubs d'Handbol (ASOBAL). Juntament amb el Ciutat de Logronyo, el club blaugrana ha decidit deixar l'associació, després de demanar la dimissió del seu president, Adolfo Aragonés, el passat mes de maig. Tot i això, el Barça seguirà disputant totes les competicions que organitzi l'ASOBAL.

Al costat del Barça i del Ciutat de Logronyo, a finals de maig, cinc clubs més –Bidasoa-Irun, Anaitasuna, Osca, Granollers i Benidorm– van demanar en una carta la dimissió del president de l'Asobal, reelegit el passat 7 de març per un nou mandat de quatre anys. La falta de transparència i informació, la inacció de l'ASOBAL durant el període de confinament per la pandèmia del coronavirus i haver provocat la divisió entre els associats, van ser els motius adduïts pels signants de la carta.

L'Assemblea de la Reial Federació Espanyola d'Handbol va aprovar el passat 13 de juny la proposta del Barça i el Bidasoa per eliminar el requisit de ser membres de l'ASOBAL per disputar la Lliga, una proposta que va ser aprovada.

"Si el president hagués dimitit no hauríem marxat, perquè l'Associació té viabilitat i es podria impulsar un projecte més creïble. No vam tenir resposta a aquella carta i tot va anar a pitjor. Era una decisió complicada, però vam avisar que la prendríem", advertia Barrufet.



 

Anar al contingut