Jocs Paralímpics

Com afecta l'ajornament dels Jocs als esportistes paralímpics?

Els nedadors Sarai Gascón i José Antonio Marí i el jugador de tenis taula Jordi Morales valoren l'ajornament dels Jocs de Tòquio

Jordi SanuyActualitzat

La decisió d'ajornar els Jocs Olímpics comporta, evidentment, també posposar els Paralímpics. La majoria d'esportistes eren partidaris del canvi de dates. Hem volgut copsar què en pensen alguns dels atletes paralímpics que ja estan classificats per als Jocs i què creuen que passarà amb les seves marques si no s'acaben disputant.

La Sarai Gascón i en José Antonio Marí, que són parella, s'entrenen a Creixell, a Tarragona. És pràcticament impossible preparar uns Paralímpics sense piscina.

"És una situació difícil per tots els esportistes, però ara no és el moment per ser egoistes i pensar individualment. Per tant, creiem que la millor opció seria ajornar els Jocs per l'any vinent. Ara el més important és superar aquesta situació tots junts."

La Sarai ja tenia la mínima B per participar en les proves dels 100 metres lliures i dels 100 papallona. En José Antonio també estava classificat per als 100 papallona.

"En el nostre cas, la natació paralímpica, teníem fins al mes de juny per aconseguir la marca que ens acredités per a la participació en els Jocs de Tòquio i tan sols havíem tingut dues oportunitats per aconseguir-ho. Més de mig equip encara no tenia la marca classificatòria per participar."

La Sarai ja ha participat en tres paralímpics, amb un balanç de sis medalles. En José Antonio també ha participat en tres Paralímpics, amb una medalla.

D'altra banda, Jordi Morales, tres cops campió del món de tenis taula, un individual i dos per equips, està confinat a Sant Andreu de la Barca, sense taula per practicar. Ell ja està classificat per als Jocs de Tòquio.

"Això provocarà que els mètodes de selecció o els criteris puguin canviar. No saben si s'ampliaran places o si les classificacions que hi ha avui en dia serviran o no serviran. El més coherent, el que creiem que és més lògic, és que les classificacions sí que servissin o que s'ampliessin places per a aquelles persones o aquells esportistes afectats i que al final tots puguem acabar competint en igualtat de condicions."

Als Paralímpics d'Atenes, el 2004, Jordi Morales va fer bronze en individual i a Londres 2012 va aconseguir la medalla de plata per equips.

 
ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsCoronavirus
Anar al contingut