Barça

Bartomeu demana una altra retallada de sou als jugadors del Barça

Segons ha avançat el programa "Tot costa" de Catalunya Ràdio, fonts de la directiva apunten que la situació econòmica és tan dura que no han tingut un altre remei que demanar aquest esforç més als jugadors

Redacció Esport3Actualitzat

Josep Maria Bartomeu ha demanat un esforç més als jugadors del Barça i els ha plantejat una altra retallada de sou, segons ha avançat el programa "Tot costa" de Catalunya Ràdio. El president blaugrana ho va fer fa uns dies, el dissabte 23 de maig, aprofitant la visita que va fer al primer equip a un entrenament a la ciutat esportiva. Hi va anar amb el director executiu Òscar Grau, i un altre executiu que ha estat a sobre del tema de les retallades als esportistes professionals, Albert Soler.

Bartomeu va explicar que la situació econòmica del Barça ha quedat molt tocada, que molts ingressos previstos derivats de la venda d'entrades i dels ingressos de la botiga i del museu han quedat a zero i no es recuperaran de manera immediata, i que el panorama econòmic requereix un nou esforç per part dels jugadors.

Dret davant de tots els jugadors, la majoria asseguts sobre la gespa, Bartomeu va demanar una altra retallada dels seus contractes d'aquesta temporada, una retallada inferior a la que es va aplicar fa dos mesos, quan els jugadors van acceptar retallar-se el sou un 70% mensual, aproximadament un 5,5% del seu sou total per cada mes d'aturada. Això ha suposat un estalvi d'uns 14 milions d'euros per al Barça.

La nova retallada plantejada des de la directiva és sensiblement inferior. Són menys de 10 milions d'euros entre tota la plantilla. Els jugadors van escoltar Bartomeu i, de moment, no s'ha tancat cap acord.

Fonts de la directiva apunten que la situació econòmica és tan dura que no han tingut un altre remei que demanar aquest nou esforç als jugadors. Consultades fonts del departament de comunicació del Barça han indicat que la versió oficial del club és que "no tenen novetats, ni parlen d'aquests temes".

Fa dos mesos, després de la primera petició de retallada de sou, els jugadors van acabar acceptant una primera retallada per ajudar el club i van afegir més diners dels seus contractes per ajudar els treballadors del club que podien entrar en l'ERTO. Ara, tot està pendent del que decideixin els jugadors col·lectivament, tot i que la directiva encara no té una resposta. I, segurament, no serà l'última vegada que Bartomeu demani un esforç als jugadors.

Fonts de la directiva apunten que la idea amb què treballen és demanar una altra retallada a la plantilla ja pensant en els contractes de la temporada que ve.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut