Iniesta es va convertir en l'heroi del partit, amb un gol que ha passat a la història (EFE)
Iniesta es va convertir en l'heroi del partit, amb un gol que ha passat a la història (EFE)
Futbol

10 anys del Mundial de Sud-àfrica i del golàs d'Iniesta

Avui, 11 de juliol, es compleix una dècada del gol d'Iniesta, que va donar el Mundial de Sud-àfrica a la selecció espanyola

Víctor PatsiActualitzat

Avui, 11 de juliol de 2020, la selecció espanyola està d'aniversari: fa tot just 10 anys que es va embutxacar el Mundial de futbol de Sud-àfrica. L'exblaugrana Andrés Iniesta es va convertir en l'heroi de la final, gràcies al seu gol, que va donar la victòria al seu equip.

Va ser el Mundial de les estridents bubuzeles i de les ulleres de plàstic gegantines. El primer que es feia Àfrica i el de la mascota Zakumi, un lleopard eclipsat per un pop, el pop Paul, un cefalòpode amb dots d'endeví que, final inclosa, va encertar tots els seus pronòstics.

El del 2010 tampoc va ser el Mundial de l'Argentina de Messi, escombrada per Alemanya als quarts de final, 4 a 0. Ni el del Brasil de Dunga, la França de Domenech o la Itàlia de Lippi. Tots ells, uns garrepes futbolístics.

Recorden el millor gol del torneig? Van escollir el de l'uruguaià Diego Forlán a la final de consolació contra Alemanya, amb victòria 3 a 2 per als alemanys. Millor jugador del Mundial? També Forlán, ningú s'ho explica.

Espanya va arrencar la competició amb una derrota contra Suïssa, però la fe de Del Bosque en l'estil Barça i amb set jugadors de camp del Barça, es va mantenir inalterable. Piqué, Puyol, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro i Villa, a banda del també català Joan Capdevila, van estar en l'onze titular de les semifinals, victòria per la mínima amb gol de Carles Puyol, i també en l'onze titular de la gran final, amb victòria en la pròrroga amb gol per a la història d'Andrés Iniesta. El millor Barça de l'era Guardiola vertebrava la millor selecció espanyola mai vista.

Xavi Hernàndez ho té clar:

"Per a mi va ser tocar el cel en la meva professió. El que semblava inimaginable, passar dels quarts de final amb la selecció, es va convertir en tot un èxit guanyant el Mundial. Va significar fer història, trencar amb la història del futbol espanyol. Ara tothom ens recorda, i a mi personalment, com a campions del món."

Anar al contingut