El príncep Joaquim de Bèlgica
El príncep Joaquim de Bèlgica

Un príncep belga se'n va de festa a Còrdova amb coronavirus i obliga a aïllar 27 persones

Joaquim de Bèlgica se salta el confinament, viatja per mig Europa i assisteix a una festa amb 27 persones. El príncep va donar positiu de Covid-19 i ara tots estan en quarantena

RedaccióActualitzat

La policia espanyola investiga el príncep belga Joaquim, nebot del rei Felip de Bèlgica, per haver trencat el confinament en haver assistit en una festa il·legal a Còrdova. La festa va acabar amb 27 persones en quarantena després que el príncep Joaquim va donar positiu per Covid-19.

Fonts del palau reial belga han confirmat que el príncep Joaquim, de 28 anys, fill de la princesa Astrid i el príncep Llorenç, es va desplaçar a Madrid el 24 de maig en un vol comercial i amb un permís d'entrada al país, tot i les restriccions per la pandèmia. Oficialment, el príncep va arribar per fer unes pràctiques professionals i de Madrid va agafar l'AVE cap a Còrdova.

 

 

No s'ha fet públic el nom de cap empresa però sí que se sap que el jove té una relació des de fa anys amb la cordovesa Victòria Ortiz Martínez-Sagrera.

 

El princep Joaquim de Bèlgica assistint a una festa
El princep Joaquim de Bèlgica assistint a una festa

 

La informació arriba després que hagi transcendit que la Policia Nacional espanyola investiga una festa privada il·legal de l'alta societat en la qual un turista estranger, presumptament vinculat amb la casa reial belga, va donar positiu per coronavirus, per la qual cosa es va haver de posar en quarantena a tots els assistents.

 

 

La festa va reunir 27 persones, per sobre de les 10 permeses, de l'alta societat Cordovesa i Sevillana. Les autoritats van posar en coneixement de la Policia Nacional els fets davant la possibilitat que s'haguessin comès irregularitats.

 

El diari digital belga
El diari digital belga "La Meuse" parla del princep que trenca el confinament

 

El president andalús, Juanma Moreno, qualifica d'irresponsable la festa

El president andalús, Juanma Moreno, ha criticat l'"enorme irresponsabilitat" d'aquestes festes com la que ara investiga la policia a Còrdova.

Moreno ha dit que s'han identificat a tots els assistents perquè compleixin la preceptiva quarantena, se'ls han fet proves i s'ha ordenat que estiguin "immobilitzats" per evitar la propagació de la malaltia després que el príncep Joaquim donés positiu per COVID-19.

 

 

"Aquest tipus de comportaments no es poden tornar a repetir", ha afegit Moreno, que ha insistit que aquestes festes posen en perill als que les fan, als seus familiars i al "conjunt de la societat".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut