Convent de les Brígides al municipi guipuscoà de Lasarte-Oria, on les deu monges que resideixen han donat positiu per Covid (EFE/Javier Etxezarreta)
Convent de les Brígides al municipi guipuscoà de Lasarte-Oria, on les deu monges que resideixen han donat positiu per Covid (EFE/Javier Etxezarreta)

Totes les monges d'un convent de clausura de Guipúscoa donen positiu per Covid

L'alcalde de Lasarte-Oria no ha pogut contactar amb les religioses, però l'ambulatori confirma que són asimptomàtiques

RedaccióActualitzat

Les deu monges de clausura que viuen al convent de les Brígides del municipi guipuscoà de Lasarte-Oria, al País Basc, han donat positiu en Covid-19. Es tracta d'un brot "molt controlat", segons l'alcalde de la localitat, Agustín Valdivia, i totes elles són asimptomàtiques.

L'alcalde ha intentat posar-se en contacte amb la comunitat per preocupar-se pel seu estat, però no ha aconseguit parlar amb les religioses. La informació que ha aconseguit és a través de l'ambulatori de la localitat, que ha confirmat la desena de positius després que el Departament de Salut ha fet públiques les últimes dades de contagis.

L'alcalde no sap com s'han pogut contagiar, ja que tenen un contacte molt escàs amb l'exterior. Tampoc se sap el motiu pel qual s'han sotmès a proves PCR. Sigui com sigui, els tests han donat finalment positiu, i computen, per tant, 10 nous casos en un municipi de poc més de 18.200 habitants.

La majoria de les religioses contagiades són joves o de mitjana edat, tot i que n'hi ha alguna de més gran. L'alcalde de la localitat guipuscoana ha enviat un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania, ja que es tracta d'un focus "molt localitzat".

El País Basc ha notificat aquest divendres 403 casos de coronavirus nous, al darrere de Madrid (567) i l'Aragó, que per problemes tècnics no ha pogut detallar la quantitat de positius, però que els últims dies és la regió que n'estava notificant més.

 

Brot a una congregació de Cervera

El brot al convent del País Basc es confirma el mateix dia que sis monges d'una congregació religiosa de Cervera (Lleida) han donat positiu en coronavirus. Segons ha informat la Paeria de Cervera, totes les persones positives tenen una càrrega viral baixa, i la majoria tenen pocs o cap símptoma.

ARXIVAT A:
Coronavirus País Basc
Anar al contingut