Imatge del moment de la detenció d'un nen de 8 anys a Florida
Imatge del moment de la detenció d'un nen de 8 anys a Florida

"Saps on vas? A la presó", un altre cas d'abús policial als EUA, ara amb un nen de 8 anys

Les imatges de la detenció d'un nen amb necessitats especials l'any 2018 es fan virals i la família anuncia una demanda contra els agents, el districte escolar i la ciutat de Key West, a Florida

Actualitzat

Indignació a la xarxa al veure com un policia de Key West, Florida, arresta un nen de 8 anys amb necessitats especials. Els fets van succeir fa dos anys i ara s'han fet virals quan l'advocat de la família, Ben Crump, ha compartit el vídeo al seu compte de Twitter.

El noi s'enfonsa al seu seient quan veu que s'apropen dos agents de la policia.

"Saps on vas? A la presó", diu un dels policies durant la detenció.

L'oficial li demana que es posi dret i que col·loqui les mans sobre un armari metàl·lic al passadís de la seva escola primària. Tremolant i amb llàgrimes als ulls, el nen es posa les mans a l'esquena, però els seus canells són tan petits que les manilles no tanquen correctament.

Durant la detenció, un segon oficial li recrimina el seu comportament:

"Entens que això és molt greu, oi? No suporto que em posis en aquesta posició i que hagi de fer això, d'acord?"

"Has comès un error i és hora d'aprendre i créixer. I no tornis a repetir el mateix error".

La família denuncia els fets

L'advocat de la família, Ben Crump, va anunciar ahir en un comunicat que presentarà una demanda contra la ciutat de Key West, el districte escolar de Monroe i els agents a càrrec de l'arrest.

Crump, conegut per representar casos d'afro-americans que han patit abusos policials, com el de George Floydva explicar que, tot i que el nen estava en un programa individualitzat d'educació perquè té discapacitats, va estar durant un temps a càrrec d'una mestra substituta que "no sabia o no es preocupava" per les seves necessitats especials.

En un moment determinat, la mestra el va moure i el menor va respondre amb agressivitat, fet que la va portar a trucar la policia.

Davant d'unes mesures tan dràstiques, l'advocat ha mostrat el seu rebuig.

 "Tot i que no significava cap amenaça per als agents ni per al personal de l'escola, el menor va ser posat al seient del darrere d'un vehicle policial, portat a un centre de detenció i acusat d'un delicte d'agressió."

El departament de policia de Key West ha defensat la conducta dels seus agents i s'ha limitat a contestar que "es van seguir els procediments operatius estàndards".

ARXIVAT A:
Estats UnitsPolicial
Anar al contingut