Carpa instal·lada a Terrassa per fer proves PCR de forma massiva
Carpa instal·lada a Terrassa per fer proves PCR de forma massiva (EFE/ Alejandro García)

Salut també farà cribratges massius amb PCR a Santa Coloma i Vilafranca

Les carpes s'instal·laran a partir de dilluns, seguint l'exemple del que s'ha fet aquesta setmana a Sabadell, Ripollet i Terrassa

Actualitzat

Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet seran les dues poblacions on es faran cribratges massius per detectar casos positius de coronavirus. A aquestes dues poblacions s'instal·laran carpes on els veïns podran anar a fer-se una prova PCR de detecció de la Covid-19.

A Santa Coloma, els testos van adreçats als habitants de 12 carrers de dos districtes de la ciutat. Les proves es faran en àrees sanitàries instal·lades al CAP Barri Llatí i al Centre Cívic Pins a veïns dels barris Llatí i Fondo. L'alcaldessa, Núria Parlon, ho ha anunciat a Twitter:


A Vilafranca del Penedès, les proves es faran al centre cívic de l'Escorxador de dilluns a dimecres, en horari de 9 a 13 i de 16 a 20. Van dirigides a la franja d'edat que va entre els 19 i els 39 anys i a persones que en els últimes dies hagin tingut contactes socials sense respectar la distància, sense mascareta, en espais tancats durant molta estona o en reunions d'amics. Des de l'Ajuntament s'informa que, de totes maneres, es farà el test a tothom que ho vulgui sempre que sigui major d'edat.

Els resultats d'aquestes proves es tindran en 48 hores.

Aquesta setmana ja s'han fet proves PCR de detecció de coronavirus a tres localitats del Vallès Occidental: Sabadell, Ripollet i Terrassa. En aquestes poblacions es van formar llargues cues de veïns que, de forma voluntària, van anar a les carpes per fer-se el test.

Amb la realització de proves de forma massiva es preveu poder establir una traçabilitat entre persones asimptomàtiques. L'objectiu és fer un cribratge comunitari per poder trobar els casos que han estat l'origen de la propagació del virus.

Segons l'últim balanç del Departament de Salut, Catalunya ha registrat les últimes 24 hores 1.143 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR, i el total s'eleva a 85.177.

El risc de rebrot torna a reduir-se uns 1,5 punts respecte a l'anterior balanç i se situa en 160,34, encara molt per sobre del llindar de risc alt (100), si bé ha baixat respecte a la setmana passada. La velocitat de propagació del virus no varia i és d'1,03. El nombre de pacients ingressats és de 544 i 108 pacients són a l'UCI.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut