Relaxament en les fases 1 i 2: més facilitats per als comerços i per fer esport

Les botigues no hauran de netejar-ho tot 6 vegades al dia, i les piscines obriran per a ús esportiu

RedaccióActualitzat

El Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, ha publicat aquest dissabte com haurà de ser la fase 3 del desconfinament, però alhora ha relaxat algunes mesures de les fases 1 i 2.

En una ordre del Ministeri de Sanitat, es marquen aquestes noves mesures, que se centren sobretot en les activitats esportives, però també en el comerç i els serveis.

Comerços en fases 1 i 2

Una clienta recull l'esmorzar en una pastisseria, aquest dimecres a Palamós (ACN)

El BOE d'aquest dissabte relaxa les mesures d'higiene als comerços en general: fins ara en fase 1 calia fer una neteja a fons 6 vegades al dia, i ara amb 2 n'hi haurà prou.

A més, una d'aquestes neteges pot ser a l'inici de la jornada, no com fins ara, que havia de ser obligatòriament al final del dia.

Els lavabos dels comerços també es podran fer servir amb més marge: podrà haver-hi més d'una persona si són grans, fins a un màxim d'un terç de la seva capacitat.

L'ús de les piscines

Una de les mesures més esperades és l'obertura de les piscines: podran obrir totes les dels territoris que estan en fase 1 o superior, tot i que només per a ús esportiu, no pas recreatiu.

Caldrà demanar hora per anar-hi i es podran practicar esports individuals o, com a molt, en grups de dos, però sempre evitant el contacte físic i mantenint la distància interpersonal de dos metres.

Piscina de Pamplona que aquest dilluns va obrir, ja en fase 2 (EFE)

De fet, en les piscines el que es fa és equiparar la fase 1 amb les mesures que ja estaven fixades per a la fase 2, i que inclou un aforament màxim del 30% de totes instal·lacions de la piscina, vestuaris inclosos.

A més d'aquest relaxament de les mesures aplicades a les piscines, també s'equiparen les dues fases pel que fa als entrenaments de lligues professionals i a l'inici de competicions a porta tancada.


Altres esports en fase 2

L'ordre també permet, en fase 2, que en espais esportius tancats hi puguin jugar fins a 4 persones per parelles en esports com, per exemple, el tenis. Fins ara només podien jugar 2 persones.

També en fase 2 es relaxen les condicions dels entrenaments esportius professionals, amb la possibilitat de fer reunions de més de 15 persones quan ja portin una setmana entrenant.

Pel que fa a les activitats esportives o recreatives en espais naturals, no caldrà fer-les amb un guia professional, sinó que es podran fer de manera lliure, tot respectant l'aforament que tinguin.

Per fer totes aquestes activitats, tant de la fase 1 com de la 2, no es pot sortir del territori de desescalada, sigui una província o una regió sanitària.

Només es poden creuar els límits dels territoris per motius laborals o sanitaris, per fer-se càrrec de persones dependents o per raons de "força major".

El gruix d'Espanya, en fase 2

La immensa majoria del territori espanyol estarà el dilluns 1 de juny en fase 2, amb l'excepció de les comunitats autònomes de Madrid i Castella i Lleó i les regions sanitàries de Lleida i de Barcelona, ja unificada amb les àrees metropolitanes nord i sud, que es mantindran en fase 1.

En fase 3 només hi haurà les illes d'El Hierro i La Gomera, a les Canàries, i la de Formentera, a les Balears. 

Una treballadora d'una botiga de joguines, aquest dimecres a Salt (ACN)
ARXIVAT A:
Fases de la desescaladaDesescaladaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut