Torra: "No estem encara en condicions de fer tests massius per al desconfinament"

El president de la Generalitat assegura que en "molts pocs dies" s'estarà en disposició de doblar la capacitat de fer tests

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat demana "prudència" per a la desescalada que proposa el govern espanyol. En una entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3, Torra ha apuntat que Catalunya encara no està en condicions de fer tests massius, tot i que assegura que arribaran aviat.

El govern de la Generalitat continua discrepant de les mesures del govern espanyol. Torra posa en dubte la desescalada, especialment en zones com Barcelona, on ha reconegut que no es compleix el que demanen els experts per fer el desconfinament:

 

Un dels requisits són els tests a la població per detecar casos i controlar l'epidèmia. El president reconeix que la Generalitat encara no està en condicions de fer tests massius. Afirma que la recentralització ha tenallat la capacitat del govern, però afegeix que és cosa de dies que es puguin fer:

 

Torra ha reconegut que Catalunya no té les competències de Salut, ni de Transports ni d'Interior, però assegura que "fan la feina". I mentre els plans i les mesures que proposa la Generalitat no es poden aplicar, el president demana a la ciutadana que faci cas al sentit comú i compleixi el que demana el govern:

 

Vot contrari a l'estat d'alarma

El president ha explicat que Junts per Catalunya votarà en contra de l'allargament de l'estat d'alarma, 15 dies més. Així ho va fer en l'anterior ocasió, i ara Torra assegura que només canviaria el sentit si el president espanyol accepta una de les tres vies que li va proposar per retornar a la Generalitat les seves competències.

Torra va proposar a Sánchez ara fa una setmana que poses punt final a l'estat d'alarma, mantenir-lo només en alguns territoris o modificar l'estat d'alarma perquè la Generalitat sigui l'autoritat competent a Catalunya. El govern espanyol no ha donat resposta a aquestes opcions.

 

La reunió que no va ser

Torra ha explicat que va demanar una reunió a Pedro Sánchez, però que el govern espanyol el va emplaçar a la trobada de presidents autonòmics de diumenge:

"Vaig enviar una carta al president Sánchez demanat-li de tenir una reunió per poder parlar bilateralment, tranquil·lament, del que està passant. No he tingut resposta. Més aviat, he tingut resposta del seu cap de gabinet, que m'ha dit 'ja ens veurem diumenge'."

ARXIVAT A:
Quim TorraCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut