El rei emèrit, Joan Carles de Borbó
El rei emèrit, Joan Carles de Borbó (EFE)

Òmnium es querella contra Joan Carles al Suprem i demana a Suïssa que li congeli els fons

L'entitat demana a Suïssa que congeli els fons dels rei emèrit al país i l'investigui pels seus negocis

RedaccióActualitzat

Òmnium inicia una campanya per portar Joan Carles I davant la justícia, dins i fora d'Espanya. L'entitat es querella contra el rei emèrit al Suprem i demana a Súïssa que li suspengui els fons que té al país mentre la Fiscalia l'investiga.

D'una banda, Òmnium ha presentat una querella al Tribunal Suprem on acusen el rei emèrit de suborn, tràfic d'influències o blanqueig de capitals, entre d'altres delictes, i apunten que Felip VI té coneixement d'aquest delictes.

El text de la querella fa referència a casos destapats fa poc, com les suposades comissions il·legals per la construcció de l'AVE a la Meca; i a d'altres ja jutjats, com el cas Nóos. També posa en dubte la inviolabilitat absoluta del rei emèrit i subratlla, en aquest sentit, que la Fiscalia espanyola ja l'està investigant.

Òmnium ha obert un segon front a Suïssa, on la Fiscalia també ha obert una investigació. Apel·lant a una llei que funciona en aquell país des del 2016, que permet interceptar fons de líders estrangers als seus bancs, l'entitat han sol·licitat al govern suís que l'apliqui en el cas de Joan Carles I. A la pràctica, això suposaria que els diners del rei emèrit als comptes suïssos quedarien congelats de forma preventiva mentre l'investiga.

L'entitat que president Jordi Cuixart, empresonat des del 16 d'octubre del 2017, ha publicat la web CoronaCiao.cat i un vídeo a la xarxa per explicar la campanya

 

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, assegura que és una campanya "per desemmascarar els poders de l'Estat a tots els nivells".

 

ARXIVAT A:
MonarquiaÒmnium CulturalBorbons
Anar al contingut