"No som malalts imaginaris": fa mesos que tenen símptomes de Covid-19 i reclamen atenció

Unes 160 persones que arrosseguen la malaltia demanen un abordatge integral: "Tots seguim un patró semblant i això ens fa pensar que tenim interès mèdic"

RedaccióActualitzat

Fa uns quants dies el telenotícies de TV3 va explicar el cas d'alguns malalts que porten mesos amb símptomes compatibles amb el coronavirus que no els acaben de marxar.

En veure el reportatge, altres persones en la mateixa situació van adonar-se que no són casos aïllats i han decidit actuar col·lectivament per solucionar la seva situació.

Ara més d'un centenar de malalts s'estan organitzant, perquè se senten abandonats i cansats del malestar físic i de l'aïllament, i demanen que se'ls facin proves i un tractament integral.


"És com una muntanya russa"

És el que li passa a la Cristina Raso, que fa més de 60 dies que té tots els símptomes de Covid-19 i que se li reprodueixen de manera persistent:

"hi ha moments que sembla que comences a recuperar-t'e, un dia estàs bé, un altre dia no, hi ha dies que no et pots ni dutxar. És com una muntanya russa... i avui estic malament."

La Cristina Raso fa més de 2 mesos que té símptomes de Covid-19, i encara no li han fet cap test

A molts no els han fet cap test

La Cristina no ha arribat a estar prou greu perquè l'haguessin d'ingressar a l'hospital, però només li han fet seguiment mèdic a través del telèfon i no li han fet cap test de Covid-19.
 

Alguns han aconseguit que els facin tests de coronavirus, però altres encara no ho han aconseguit. I per als que ho aconsegueixen, els tests tampoc no són cap solució:



"Com el decret d'alarma"

El mateix li passa a l'Ermengol Gassiot, que fa més de dos mesos que està tancat a casa malalt:

"La nostra malaltia és com el decret d'alarma, que es va prorrogant i no li veiem el final."

"Un reportatge que va sortir al telenotícies ens va fer veure que no érem un cas excepcional, i que hi havia altra gent que estava passant per situacions similars. Les històries que s'explicaven haguéssin pogut ser la de qualsevol de nosaltres."

Ermengol Gassiot és secretari general de la CGT, i porta 50 dies tancat a casa amb símptomes de Covid-19

"No som malalts imaginaris"

A través de les xarxes socials han fet una crida per trobar altres malalts que tenen símptomes que no remeten, i amb una setmana ja en són més de 160.

Han redactat un manifest amb el que demanen als responsables de Salut un seguiment dels seus casos, que els facin proves, un protocol mèdic i, sobretot, respostes:

"Fa sis, set, vuit o fins i tot més setmanes vam començar a tenir tos seca, dècimes de febre, mal de cap, dificultat per respirar, sequedat de coll, tràquea i bronquis, pèrdua de gust i d'olfacte, diarrea, afonia..."

 

 

"Tenim interès mèdic, no?"

Consideren que la incertesa de la seva situació hauria d'interessar els metges:

"Tots seguim un patró semblant i això ens fa pensar que tenim interès mèdic, no?"

"Pot ser que això tan llarg sigui el virus i no sigui un altra patologia? O que no siguin seqüeles? Això que tinc em marxarà algun dia? O ja em quedarà per sempre?"

 

 

Ermengol Gassiot, en el seu confinament amb símptomes de Covid-19, com ara la tos persistent

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut