Atenció mèdica en un hospital de Brussel·les (Reuters/Yves Herman)
Atenció mèdica en un hospital de Brussel·les (Reuters/Yves Herman)

Moren una nena de 12 anys a Bèlgica i un nen de 13 a Londres per coronavirus

És la persona més jove que ha mort per l'epidèmia del Covid-19 a Europa

Laura GalánActualitzat

Una nena de 12 anys ha mort per coronavirus a Bèlgica. Segons han informat els serveis sanitaris d'aquest país, es tracta de la víctima més jove d'Europa.

"La mort d'una nena de 12 anys és un moment emocionalment difícil perquè afecta una menor, però també afecta la comunitat mèdica."

Així s'expressava en roda de premsa el portaveu de les autoritats sanitàries per a la lluita contra el coronavirus a Bèlgica, el viròleg Emmanuel André, que ha afegit que la mort d'un menor "és un cas rar encara que ens commocioni".

El director del comitè científic belga, Steven Gucht, ha afegit que "en totes les edats, des del 10 anys fins a les edats més avançades, es poden desenvolupar complicacions."

"És important dir que això és excepcional entre gent jove. No sabem què ha sortit malament. És important que s'investigui cas per cas."

Les autoritats, però, no han facilitat dades, més enllà que la nena feia tres dies que tenia febre.

A Londres, un nen de 13 anys que havia donat positiu en el test de coronavirus també ha mort, segons ha confirmat l'hospital on estava ingressat. Tampoc no s'han donat més detalls d'aquesta mort.

El cas de Bèlgica i el de Londres s'afegeixen al d'una noia de 16 anys que va morir a França, i un noi de 14, a Portugal.

A Espanya la persona més jove que ha mort a causa de l'epidèmia ha estat un noi de 21 anys, a Màlaga, a qui feia poc se li havia diagnosticat un càncer.

Segons l'últim balanç, a Bèlgica han mort 705 persones, 98 de les quals en les últimes 24 hores. El nombre d'infectats oficials supera les 12.700 persones.

Aquest país va començar a comptabilitzar els afectats per coronavirus fa dues setmanes. El Servei Públic ha advertit que el balanç total "subestima" la situació real perquè només es fan proves als malalts ingressats amb símptomes.

L'objectiu a Bèlgica també és disposar de test suficients per fer proves als grups més exposats, com el personal sanitari i les persones més vulnerables, per edat o perquè tenen patologies prèvies.

Els experts apunten una alentiment de l'augment de casos que consideren "esperançador", però adverteixen que el nombre de casos a les UCI continuarà creixent els pròxims dies.

L'ocupació dels llits disponibles està al 53%, però es preveu que fregui la saturació aviat. Per això, les autoritats sanitàries recomanen complir les normes d'higiene i distància física per evitar el contagi, el confinament estricte amb desplaçaments essencials i el teletreball.


 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut