Yi Fan i Hu Weifeng, el dos metges a qui se'ls va enfosquir la pell pel tractament contra la covid-19
Yi Fan i Hu Weifeng, el dos metges a qui se'ls va enfosquir la pell pel tractament contra la covid-19

Mor un dels metges als quals la pell es va tornar negra en ser tractats pel coronavirus

El seu company va recuperar el color original de la pell i ha superat la malaltia

Actualitzat

Hu Weifeng, un dels dos metges xinesos a qui la pell se li va tornar negra a causa d'un tractament contra el coronavirus, ha mort després de 4 mesos lluitant contra la malaltia, segons ha informat una cadena de televisió xinesa. L'home treballava a l'hospital de Wuhan.

El seu company Yi Fan, en canvi, va poder recuperar el pigment original i ha superat la malaltia.

Les fotos de Hu Weifeng i Yi Fan, amb un abans i un després del canvi de color de la pell, van fer la volta al món.

Sembla que aquest canvi l'hauria provocat la cloroquina, un medicament contra la malària que es va fer servir per tractar la Covid-19.

L'explicació que es va donar aleshores va ser que aquest medicament els hauria afectat el fetge, i això els hauria provocat el canvi en el color de la pell.

Els dos metges eren companys d'hospital de Li Wenliang, el doctor que va alertar les autoritats de l'origen de la pandèmia i va ser silenciat pel govern. Wenliang va morir a principis de febrer.

De vegades els fàrmacs que s'administren contra la covid causen les seqüeles, i els efectes secundaris desapareixen quan es retira aquesta medicació.

Estudis recents, però, han desaconsellat l'ús de la cloroquina i també el de la hidroxicloroquina per tractar la Covid-19 perquè els efectes secundaris podrien resultar mortals.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut