El conductor estava en mort cerebral des que diumenge passat va ser víctima d'una agressió
El conductor estava en mort cerebral des que diumenge passat va ser víctima d'una agressió
Baiona

Mor el conductor de bus de Baiona agredit per usuaris que no volien portar mascareta

Un grup de persones el van colpejar amb violència al cap i li van provocar la mort cerebral quan els va prohibir pujar a l'autobús sense mascareta ni bitllet

RedaccióActualitzat

Philippe Monguillot, el conductor d'autobús que estava ingressat en mort cerebral des de diumenge passat, quan va ser agredit a Baiona, ha mort aquest divendres al migdia, segons ha informat la seva família.

Monguillot va ser atacat després de negar-se a deixar pujar a l'autobús un grup de persones que no tenien bitllet ni portaven mascareta, obligatòria a França en el transport públic. Va rebre diversos cops al cap que li van provocar la mort cerebral. Quan els serveis d'emergència van arribar al lloc dels fets, la víctima estava inconscient i en estat molt greu.

Els fets van passar en un vehicle de la xarxa Chronoplus, que comunica Baiona amb les ciutats veïnes de Biarritz i Anglet.

La seva filla ha explicat que, d'acord amb els metges que l'atenien, han decidit "deixar-lo marxar".

Dimecres, més de 6.000 persones vestides de blanc van recórrer la ciutat de Baiona, al país basc francès, en una marxa d'homenatge al conductor agredit. La dona i les filles de Philippe Monguillot encapçalaven la marxa.

Marxa en record de Philippe Monguillot, conductor de bus agredit a Baiona
Marxa en record de Philippe Monguillot, conductor de bus agredit a Baiona (EFE / Caroline Blumberg)

 

En diverses ciutats franceses com París, Estrasburg o Bordeus, els conductors d'autobús van aturar el servei a quarts de vuit del vespre per guardar un minut de silenci pel seu company.

Cinc detinguts

La policia ha qualificat d'"extrema violència" l'agressió que va rebre el conductor d'autobús. Els autors dels fets van fugir després de colpejar el conductor i el van deixar estès a terra greument ferit.

Dilluns es van detenir cinc persones per l'agressió, algunes velles conegudes de la policia. La fiscalia ha presentat càrrecs per intent d'assassinat contra dos dels detinguts, de 22 i 23 anys. Els altres dos detinguts estan acusats de denegació d'auxili. Una cinquena persona, menor d'edat, ja ha estat alliberada.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut