La mascareta i la distància física, obligatòries fins que hi hagi vacuna per a la Covid

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, també ha destacat la millora de la capacitat de detecció precoç en la compareixença que ha fet al Congrés

Actualitzat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha posat termini al que el govern espanyol anomena "nova normalitat", i pel que diu, les mascaretes i la distància física seran obligatòries a l'espai públic fins que hi hagi vacuna.

En una compareixença a la comissió de Sanitat al Congrés, Illa ha assegurat que la nova normalitat "no vol dir altra cosa que aprendre a conviure, dia a dia, amb el coronavirus, amb totes les mesures de prevenció fins que tinguem a disposició alguna teràpia eficaç o una vacuna". I ha detallat de quines mesures es tracta:

"Per això hem d'insistir a ser prudents i seguir les quatre regles en la nova normalitat: el rentat constant de mans, la distància interpersonal de dos metres, l'ús de les mascaretes en les condicions fixades i la higiene reforçada dels espais públics".

 

Aquesta nova normalitat començarà el 21 de juny, quan s'acabarà la pròrroga de l'estat d'alarma que aquest dimecres s'ha aprovat al Congrés i que és l'última.

Sánchez ja va anunciar que dimarts que ve el govern espanyol aprovarà un decret llei en què es detallaran totes les mesures mentre no hi hagi vacuna contra el coronavirus.

 

Evolució positiva

A la compareixença setmanal que fa al Congrés, el ministre de Sanitat ha insistit que hi ha una evolució positiva de la pandèmia, però que encara hi ha risc de contagi.

Ha destacat que hi ha "una bona taxa de detecció de casos sospitosos", que se situa en 53,8 per cada 1.000 habitants.

"Aquesta capacitat de diagnòstic, que ha estat reforçada en les últimes setmanes gràcies a la feina de totes les comunitats autònomes amb el suport de Ministeri, és la que ens ha permès detectar, de manera ràpida i molt precoç, alguns rebrots que s'han anat produint."

 

Salvador Illa també ha informat que les comunitats autònomes han fet 2.536.234 proves PCR i 1.527.609 test ràpids d'anticossos des que va començar l'epidèmia de Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut