26 detinguts en una operació policial a la Mina contra un grup acusat de robatoris violents
Un dels detinguts al barri de la Mina (ACN/Norma Vidal)

Desarticulat un grup criminal a la Mina acusat de robatoris violents i extorsions

Més de 500 mossos han participat en la macrooperació policial en què s'han fet una trentena d'escorcolls i s'ha detingut 26 persones

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un gran dispositiu al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, per desarticular un grup criminal especialitzat en delictes violents.

En total hi ha hagut 26 detinguts en una operació policial contra aquest grup acusat de robatoris violents i extorsió. L'epicentre de l'actuació dels Mossos s'ha centrat al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

La policia dona per escapçat aquest grup, amb una llarga història delictiva.

 

 

26 detinguts en una operació policial a la Mina contra un grup acusat de robatoris violents
Mig miler de mossos s'han desplegat aquest matí al barri de la Mina (ACN/Norma Vidal)
Macrooperació amb 500 mossos a La Mina contra un grup especialitzat en delictes violents
L'operació policial ha permès desarticular un grup criminal (ACN/Pujolar J.)

 

Des de dos quarts de sis del matí s'han desplegat més de 500 agents en aquest punt. I s'han fet una trentena d'escorcolls, la majoria a la Mina, però també en altres poblacions catalanes.

El subinspector de l'Àrea Central dels Mossos Jonathan Herrera ha explicat que els sospitosos es dedicaven a "exercir el control sobre diferents famílies de la zona i cometre una sèrie de delictes violents amb els quals atemorien bona part de la població". Ha afegit que també estarien involucrats en dues baralles amb armes de foc en els barris de la Pau i la Mina els últims dos mesos.

La causa, que dirigeix el jutjat d'instrucció número 4 de Badalona, està sota secret de sumari i ha inclòs escorcolls també a Badalona, Barcelona, Terrassa, Maçanet de la Selva, Tordera, Sabadell, Arenys de Mar, Santa Coloma de Farners i Palau-solità i Plegamans.

La policia ha localitzat diverses pistoles i un subfusell d'assalt que els detinguts haurien utilitzat en els enfrontaments.

En aquest dispositiu hi han participat mig miler d'agents dels Mossos d'Esquadra liderats per l'Àrea Central de Delictes contra el Patrimoni, de la Divisió d'Investigació Criminal. La investigació sobre aquest grup criminal va arrencar ja fa sis mesos.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut