Les platges de Barcelona, plenes de gent el primer dia d'obertura per passejar-hi

Confusió entre els ciutadans després de la rectificació de l'Ajuntament i preocupació perquè es respectin les distàncies

Actualitzat

Des d'avui, les platges de Barcelona estan obertes de sis del matí a vuit del vespre per passejar en les franges horàries permeses per a cada edat i amb les limitacions de la fase 0,5.

Fins ara, només es permetia fer-hi esport, però a partir d'avui també s'hi pot passejar. Si bé no es pot prendre el sol estenent una tovallola ni fer-hi bany recreatiu.

Tot i així, en la franja que va fins a les 10.00 del matí, el primer matí d'obertura s'ha vist un gran nombre de persones que han incomplert aquesta prohibició. A més, la gran afluència ha fet difícil respectar la distància de seguretat en alguns casos.

Rectificació de l'Ajuntament

L'anunci de l'Ajuntament en el sentit que sí que es podria prendre el sol i la posterior rectificació han generat confusió entre els ciutadans.

Aquest dimarts, l'Ajuntament havia anunciat que durant la reobertura de les platges en horari de 10.00 a 20.00, els ciutadans hi podrien estendre una tovallola i prendre el sol, sempre que visquessin a una distància d'un quilòmetre del litoral.

El consistori es va fer enrere el mateix dia i va prohibir poder estirar-se a la tovallola o asseure's a la sorra.

 

Franges horaries

Per tant, les franges horàries per edat continuen vigents. De sis a deu del matí es podrà fer esport i caminar. De deu del matí a dotze del migdia i de set a vuit del vespre són franges reservades per a més grans de 70 anys, i del migdia al vespre hi podran anar nens acompanyats d'un adult.

A més, durant la franja esportiva hi podrà accedir qualsevol ciutadà del terme municipal, mentre que a la resta de franges ho podrà fer qui visqui en un radi d'un quilòmetre.

A les platges no s'hi podrà accedir ni amb transport públic ni amb vehicle privat. Només es podrà fer a peu o amb bicicleta.

 

Excepcions

Les platges estaran tancades a partir de les vuit del vespre excepte per a la pràctica del surf i per a esportistes nàutics federats amb la corresponent llicència. Aquests hi podran accedir per un punt habilitat a la platja del Bogatell.

De fet, el pla de desconfinament preveu que sigui en la fase 2 quan es pugui obrir el bany a les platges a tothom. Barcelona encara és en fase 0 i tant el govern com l'Ajuntament esperen que des de dilluns vinent pugui passar tot just a la fase 1.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut