Les matrícules universitàries baixaran un 30% el curs que ve a Catalunya
Estudiants de la Facultat de Ciències i Biocències de la UAB, l'octubre del 2019 (ACN / Norma Vidal)
Barcelona

Les matrícules universitàries baixaran un 30% el curs que ve a Catalunya

Amb aquesta rebaixa de les taxes, un curs de grau estàndard de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros, que es poden abaratir més amb les ajudes a les rendes més baixes

RedaccióActualitzat

Les taxes de les universitats públiques catalanes s'abaratiran un 30% per a tots els estudiants el curs que ve. La Generalitat ha aprovat la rebaixa tant per als estudis de graus com per als de màster, per al curs 2020-2021.

D'aquesta manera, el crèdit matriculat per primera vegada en els estudis de graus costarà 17,69 € (coeficient d'estructura docent A), 25,04 € (coeficient d'estructura docent B) i 27,67 € (coeficient d'estructura docent C).

La matrícula d'un grau estàndard de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros, segons el títol. Un coeficient A, com Dret o Turisme, costarà 1.061 euros. Comunicació Audiovisual o Psicologia, coeficient B, tindran un cost de 1.502 euros. I un coeficient C, com Medicina o Ciències Biomèdiques, 1.660 euros. 

En el cas dels màsters universitaris que habiliten per a l'exercici d'activitat regulades, el nou preu es fixa en 28,82 €, mentre que per a la resta de màsters universitaris el preu per crèdit es rebaixa fins al 46,11 €.

 

La rebaixa del 30% es fa extensiva a les successives matrícules.

 

Beques Equitat

A més, els estudiants de rendes més baixes i que no tinguin la beca general de l'Estat que comporta la matrícula gratuïta es podran acollir a les beques Equitat, que rebaixen fins a un 80% el preu màxim de grau. Això vol dir que el cost d'un curs de grau estàndard se situarà en una forquilla d'entre 212,4 i 498 euros.

En el cas dels màsters per poder exercir activitats professionals regulades, la rebaixa és d'entre el 20 i el 25%. 

Acte de bevinguda a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili (ACN / Roger Segura)

 

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, considera que el decret de preus dona resposta a la crisi econòmica derivada de la Covid-19: 

"Amb el nou decret de preus públics universitaris donem compliment al nostre compromís de rebaixar el cost dels estudis de grau i màster, al mateix temps que continuem anant un pas més enllà per garantir l'equitat en l'accés a la universitat i mateniment la rebaixa addicional per als estudiants de rendes més desfavorides".

 

 

 

ARXIVAT A:
UniversitatEconomia de butxacaEducació
Anar al contingut