La Moncloa "respecta" la decisió del rei emèrit i destaca "l'exemplaritat" de Felip VI

El PP assenyala "el paper determinant" de Joan Carles I en la restauració de la democràcia

RedaccióActualitzat

El govern espanyol mostra "respecte" a la decisió de Joan Carles I de marxar d'Espanya i reconeix "el sentit de l'exemplaritat i transparència" del seu fill, el rei Felip VI.

L'executiu de Pedro Sánchez defensa el paper de l'actual monarca que, des de la seva coronació, "sempre" s'ha guiat per "l'exemplaritat i la transparència".

Més crític ha estat el vicepresident de Drets Socials i líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha qualificat la marxa de Joan Carles I d'"indigna".

 

El PP, per la seva banda, ha expressat "el més absolut respecte" cap a Joan Carles I i diu que el comunicat demostra "la seva lleialtat a Espanya, a la monarquia parlamentària i al rei Felip VI". Fonts del partit que dirigeix Pablo Casado afirmen que Joan Carles I va tenir un "paper determinant i decisiu" en l'arribada de la democràcia" i asseguren que el seu llegat a la corona és "fonamental" perquè els espanyols "gaudeixin ara d'un dels sistemes democràtics més desenvolupats del món".

També han fet una crida a la unitat "al voltant del cap de l'Estat" "avui més que mai". A més, la formació ha reafirmat el compromís amb Felip VI, de qui diuen que exerceix de rei de "manera exemplar".

El cap de partit, Pablo Casado, s'ha fet ressò del comunicat del PP en el seu compte personal de Twitter:

 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha subratllat "el treball històric de Joan Carles I per Espanya". Ayuso ha dit que l'Estat espanyol "deu" a l'exmonarca "els millors anys de la nostra democràcia". La presidenta autonòmica del PP ha mostrat en una piulada a Twitter "la més ferma confiança en la monarquia parlamentària encarnada per Felip VI".

 

El portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha mostrat "respecte" a la decisió de Joan Carles I de marxar d'Espanya i ha agraït que "ho faci perquè l'actual cap d'Estat exerceixi les seves funcions en les millors circumstàncies".

 

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha criticat la marxa de Joan Carles amb una sèrie de tuits:

 

 

Un dels polítics més contundents amb la notícia ha estat Íñigo Errejon, líder de Més País:

 

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, desitja que la justícia "faci la seva feina".

 

El diputat del Congrés Jon Iñárritu, de Bildu, ha respost de manera irònica a l'anunci del rei emèrit especulant sobre les possibles destinacions del monarca.

ARXIVAT A:
Monarquia
Anar al contingut