En una oficina es podrà anar sense mascareta si s'està assegut i amb distància

La mascareta ja no és sempre obligatòria a la feina si s'està assegut i amb prou distància

Salut diu que els treballadors en poden prescindir quan estiguin asseguts al seu lloc o fent una feina que no impliqui moure's i puguin mantenir la distància de seguretat

Actualitzat

Canvi de criteri amb les mascaretes al lloc de treball. Des d'aquest dimecres, portar mascareta al lloc de feina no és obligatori si no es treballa de cara al públic, però sí recomanable. És el que consta en la darrera actualització de recomanacions i excepcions de l'ús de la mascareta.

Salut diu ara que els treballadors en poden prescindir quan siguin al lloc de treball -quan estiguin asseguts a la seva taula o fent una tasca que no comporti mobilitat-, amb la distància recomanada i sempre que no s'hagin de moure.

En canvi, si es desplacen pel centre de treball, sí que s'ha de portar. Per exemple, durant les entrades i sortides o per anar al lavabo.
 

A les feines que suposen un esforç físic, com la construcció, també se'n podrà prescindir si estan garantides les mesures de seguretat, tant si són a l'interior com a l'aire lliure.

Fins ara, només et podies treure la mascareta si es tenia un despatx d'ús exclusiu i es treballava amb la porta tancada.
 

Treballadors d'un restaurant de Lleida, amb mascareta (EFE/Ramón Gabriel)


La mascareta també és obligatòria per anar en patinet elèctric o en bicicleta, per fer desplaçaments o passejar. Per contra, no cal si és per a la pràctica esportiva de ciclisme de carretera o de muntanya.

El Departament de Salut recomana guardar la mascareta en una bossa de paper o bé en una de roba si es renta cada vegada que canviem de mascareta. El que no s'ha de fer és dur-la a sota la barbeta, al colze o al canell mentre no es fa servir.

Tant la bossa com la màscara s'han de rentar a 60 graus.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut