Persones amb mascareta esperen per sortir de la ciutat a l'Estació Sud d'Autobusos de Madrid (Efe/Mariscal)
Persones amb mascareta esperen per sortir de la ciutat a l'Estació Sud d'Autobusos de Madrid (Efe/Mariscal)

La Covid repunta a Madrid: amb l'Aragó, és la comunitat que més nous casos notifica

El govern de la Comunitat de Madrid ha estat l'últim a imposar l'ús obligatori de la mascareta en espais públics

Actualitzat

A la Comunitat de Madrid es disparen els contagis de coronavirus. Ja és la segona comunitat que més casos registra, després de l'Aragó.

Dels 1.525 positius que s'han notificat les últimes 24 hores a tot l'Estat, 372 corresponen a Madrid, on ara hi ha 17 brots actius. A l'Aragó hi ha hagut 511 nous diagnosticats les últimes 24 hores. Al País Basc hi ha 158 nous casos positius, a Andalusia 107 i a Catalunya 64.

A diferència de Catalunya, on s'han reduït els contagis, els nous casos de Covid diagnosticats a Madrid no han parat d'augmentar al llarg de l'última setmana. Dilluns es van notificar 53 nous positius i divendres aquesta xifra s'ha multiplicat per sis. Segons ha fet saber a Sanitat, els nous contagis detectats a Madrid les últimes hores s'han produït en àmbits familiars o laborals.

Davant d'aquest repunt, el govern de la Comunitat de Madrid ha posat en marxa restriccions a les terrasses i locals d'oci nocturn i ha imposat l'ús obligatori de la mascareta en espais públics.

La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso, insisteix a tirar endavant el projecte de crear la cartilla Covid-19, que serà similar a la de vacunació. En aquest document, que es reflectirà en una targeta sanitària virtual, es recolliran les dades sobre les proves que s'ha fet cada persona, així com si se li han detectat o no anticossos de la Covid i, per tant, si ja ha passat la malaltia.

Malgrat les crítiques que aquesta hipotètica cartilla ha rebut d'experts i científics, Díaz Ayuso ha tornat a insistir aquest divendres, després de la Conferència de Presidents a San Millán de la Cogolla, que serà un projecte experimental per registrar les dades sobre el coronavirus i la gent que està immunitzada a la Comunitat de Madrid. I ha matisat que seran "els experts els que diguin què s'ha de fer amb aquestes dades".

Pedro Sánchez ha demanat als governs autonòmics que extremin l'atenció a l'oci nocturn i en les celebracions per impedir que es descontroli el contagi. Segons el president del govern espanyol, el 34% de nous contagis de Covid es produeixen en esdeveniments familiars i festes particulars (més de 90 brots i uns 770 casos confirmats) o estan vinculats a locals d'oci nocturn (30 brots i més de 1.100 casos positius).

ARXIVAT A:
Coronavirus Pedro SánchezComunitat de Madrid
Anar al contingut