Control de trànsit de la Guàrdia Urbana de Tarragona (ACN/Roger Segura)

Fase 1: mobilitat només dins la mateixa regió sanitària, també a la segona residència

Les úniques excepcions permeses són per motius laborals, d'assistència a persones dependents o per causes de força major

Actualitzat

En la fase 1 del desconfinament es podrà circular només dins de la província o regió sanitària, tret que per motius laborals, d'assistència a persones dependents o per causes de força major es pugui justificar un canvi de zona. La unitat territorial que es farà servir a Catalunya és la regió sanitària.

També s'especifica que dins de la mateixa província o regió sanitària es podrà anar al municipi del costat per fer-hi activitats socioeconòmiques.

El BOE publica aquest dissabte el nou decret, que especifica les condicions d'activitat per a la fase 1 de desconfinament que entra en vigor dilluns per a la meitat de la població de l'estat espanyol.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat aquestes mesures entre les previstes en la fase 1 durant la roda de premsa d'aquest dissabte.

"Creiem que limitar la mobilitat a la província o territori és fonamental."

 

Es pot anar a les segones residències

Els desplaçaments a les segones residències tornen a estar permesos en aquesta fase si són a la mateixa província, illa o regió sanitària.

Inicialment, el govern espanyol ha explicat que no es permetria anar a la segona residència, i així queda recollit al BOE. Aquesta possibilitat, segons el pla de desescalada del govern espanyol, no es preveu fins a la fase 2.

 

En la compareixença de Pedro Sánchez, aquest dissabte, el president espanyol ha respost als periodistes que la mobilitat sí que estava permesa. Finalment, s'ha informat que el Ministeri de Sanitat havia canviat la interpretació en el sentit que es permetia el trasllat a les segones residències.

Ho equiparen als hotels i allotjaments turístics, que podran obrir sempre que no s'utilitzin les zones comunes. A més, pel que fa al Turisme actiu i de natura, es permetrà en grups de fins a deu persones.

El govern espanyol considera que l'obertura d'hotels que es permet en aquesta fase 1 implica condicions higièniques i de seguretat controlades, mesures que també es poden garantir en residències particulars.

 

Dilluns, 11 de maig, entraran a la fase 1 Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó, Múrcia, Extremadura, Ceuta i Melilla, Andalusia -excepte Granada i Màlaga-, Conca i Guadalajara, les illes Balears, les Canàries i diverses àrees sanitàries de Catalunya, Castella i Lleó i el País Valencià.

 

 

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Estat d'alarmaMobilitatFases de la desescalada
Anar al contingut