Esperant els clients de Barcelona: decepció a Sitges i alegria al Baix Montseny

Si s'accepta la proposta de Salut, no hi podrà haver moviments per oci entre l'àrea de Barcelona i les comarques del Garraf i l'Alt Penedès, en fases diferents de la desescalada.

Eduard Querol BoiraActualitzat

El gran debat a la regió sanitària de Barcelona són les limitacions de mobilitat entre la capital i tota la seva àrea metropolitana. Si el govern espanyol accepta la proposta de Salut, a partir de dilluns que ve dues comarques de la regió sanitària metropolitana sud, el Garraf i l'Alt Penedès, passaran a la fase 2. Això, que en un principi és un avantatge, ara alguns ho veuen com un inconvenient, per la limitació de moviments que implica amb algunes zones.

Veïns de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat o Badalona, per dir algunes ciutats, no podran arribar fins a Sitges o Vilafranca del Penedès, per exemple.

Joan Muñoz Albors, propietari de Calçats Elvira, a Sitges, va obrir la setmana passada. "El meu client ara és el local. Aniria bé que poguessin venir la gent de Barcelona que tenen segona residència, que és un públic important que tenim aquí", admet.

Part de la clientela d'aquesta botiga de calçats de Sitges són visitants barcelonins

 

A mig matí, la majoria de comerços propers al passeig marítim de Sitges continuaven tancats, i són una minoria les terrasses i hotels que han decidit obrir.

Al restaurant Costa Barcelona van obrir divendres passat i ara també viu de la clientela local. María José Ortega Suárez, col·laboradora del restaurant, reconeix que preferiria poder rebre barcelonins que passar a la fase 2:

"Jo preferiria que tots ens quedéssim a la fase 1 i que pogués desplaçar-se la gent de Barcelona i el voltant, més que passar a la fase 2. Estic convençuda que ens aniria molt millor a tots."

 

Gent prenent alguna cosa a la terrasa d'un restaurant de Sitges

 

Al restaurant Amore també fa una setmana que han obert. La propietària, Dolors Camps, explica que van a "mig cas", però que "per alguna cosa es comença", i confia poder ampliar aviat la clientela, sobretot quan s'hi puguin desplaçar els barcelonins.

Ara bé, els residents trobaran a faltar la calma d'aquests dies. "Estem molt bé. Crec que quan comenci a venir molta gent, trobarem a faltar aquests moments", comenta Assumpta Lesso, veïna de Sitges.

Al Baix Montseny, contents

En canvi, al Baix Montseny, que també va demanar avançar-se a Barcelona en la desescalada i se li va denegar, ara hi veuen avantatges. Esperen poder rebre dilluns visitants de Barcelona i l'àrea metropolitana.

En aquest restaurant del Baix Montseny confien rebre visitants de l'àrea de Barcelona la setmana que ve

 

Al restaurant La Terrassa de Campins, un municipi de menys de 10.000 habitants, a més, podran habilitar el 40 per cent de les taules de l'interior, tot i continuar en la fase 1. El propietari, Esteve Fortuny Muñoz, confia que es pugui treballar amb garanties sanitàries:

"Crec que a la gent li agrada molt pujar aquí a dalt. Nosaltres mirem que la gent no ens entri. S'esperen a fora i els anem entrant. Llavors, jo crec que es podrà controlar."

Fins dilluns no es resoldran les incògnites.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaComerçDesescalada
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut