Cribratges massius a la Vall d'Hebron després dels brots de Covid a l'hospital
Durant 24 hores no s'han rebut entrades a Emergències, un dels serveis on es van detectar els brots

Es manté la tendència a la baixa en els nous positius per coronavirus a Catalunya

A Espanya hi ha hagut 56 morts i 446 contagis per coronavirus en 24 hores

Actualitzat

Les xifres constaten que l'evolució de la pandèmia del coronavirus continua a la baixa a Catalunya. Segons les dades que ha fet públiques aquest matí la Conselleria de Salut, les últimes 24 hores les víctimes mortals comptabilitzades pugen a 43. Això eleva a 11.766 el total de víctimes de la Covid-19.

A banda s'han detectat 778 nous casos positius testats els últims dies: s'han notificat 70 nous contagis dijous, però aquesta xifra podria variar a mesura que arribin noves confirmacions. L'última setmana, la xifra de noves infeccions ha fluctuat de les 263 de dimarts, les 194 de dimecres i la setantena de dijous.

Amb aquestes xifres, el total de casos positius testats des que va començar la pandèmia és de 64.037. La xifra de casos possibles és de 216.269, que són 5.220 més que dimecres. Entre casos testats positius i sospitosos són 280.306 les persones que haurien passat la malaltia a Catalunya.

Pel que fa a altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19 la xifra és de 36.579 persones que han superat la malaltia.

Salut va detectar errors en les dades de dijous i es va haver de tornar a validar tot el procés. A partir d'ara, les actualitzacions de casos i defuncions es faran públiques al matí en comptes de fer-ho a última hora del dia. És per això que les dades ofertes ahir dijous des del Ministeri de Sanitat per Fernando Simón no comptabilitzaven les registrades a Catalunya.

Sense les dades de Catalunya, aquest dijous al conjunt de l'estat s'han notificat 48 morts.

Un treballador sanitari de l'Hospital Clínic, protegit abans d'atendre pacients de coronavirus
Un treballador sanitari de l'Hospital Clínic, protegit abans d'atendre pacients de coronavirus (Reuters / Nacho Doce)

Segons les dades que les funeràries declaren diàriament, fins avui han mort un total de 11.766 persones amb la Covid-19 o com a sospitosos. D'aquestes, 6.571 han mort en un centre hospitalari o sociosanitari, 3.917 en una residència i 772 al domicili. Els casos restants són casos no classificables per falta d'informació.

 

56 morts i 446 contagis a Espanya

A Espanya, les xifres continuen mostrant aquesta tendència a la baixa o, si més no, una estabilitat dins de la crisi de la pandèmia. Segons informa el ministeri de Sanitat, en 24 hores han mort 56 persones i hi ha hagut 446 nous contagis detectats.

La xifra de morts es manté per sota dels 100 per sisè dia consecutiu. En total, han mort 28.628 persones a Espanya pel coronavirus. Hi ha 234.824 casos detectats.

En roda de premsa, Fernando Simón ha explicat que hi ha una part de les dades que no han entrat a valorar: les de Catalunya. Els 150 contagis que ha reportat la Generalitat són un  terç del total de les dades d'Espanya. Simón assegura que hi ha incongruències amb les xifres i que s'està pendent de validar-les amb informació més detallada.

"Estem intentant entendre quins problemes hi ha hagut. Haurem d'estar pendents perquè no és intranscendent que no sapiguem què passa. Sabem que es tracta d'una zona concreta de Catalunya, però podria passar en d'altres. Si no se soluciona el problema en els pròxims dies hauran de tenir converses a nivell mes alt"

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutCatalunya
Anar al contingut