Pla del nou carril bus VAO de la C-31 a Badalona
Pla del nou carril bus VAO de la C-31 a Badalona

Entra en funcionament el nou carril Bus-VAO a la C-31 que enllaça Montgat amb Badalona

El carril ràpid és exclusiu per autobusos i vehicles amb dos o més ocupants

RedaccióActualitzat

Des de primera hora d'aquest matí ja està operatiu un nou carril Bus-VAO a la C-31, d'entrada a Barcelona. Són poc més de 4 quilòmetres, en què el carril ràpid d'aquest via s'ha reconvertit en un carril per a ús exclusiu d'autobusos i vehicles amb dos o més ocupants. Enllaça Montgat amb Badalona i finalitza poc abans d'arribar al riu Besòs.

Per aquest tram de la C-31 circulen més de 5.000 vehicles en hora punta d'un dia laborable. En un termini mitjà, es preveu anar més enllà i construir un quart carril especial per al bus VAO.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha dit que vol prioritzar la circulació del transport públic i beneficiar els vehicles privats amb dos o més ocupants:

 

"Volem llençar un missatge a la societat: sabem que sovint l'ús del vehicle privat és imprescindible o necessari, però el pilar de la mobilitat metropolitana ha de ser el transport públic"

 

Gavín ha remarcat que l'objectiu del nou vial és "que hi passin el 100% dels busos" i que l'obra del nou carril "no té un alt pressupost -30.000 euros-, però és estratègica".

Són previsions que podrien variar en funció de com quedi afectada la mobilitat post-Covid. A més, des de la Generalitat s'insisteix a reforçar la capacitat d'altres opcions de transport públic, com la línia de rodalies R1, per descongestionar el trànsit rodat.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut